main logo
991

Bogdan Țîrdea: PDM este un cartel politic care dorește răzbunare

Partidul Democrat din Moldova este un cartel politic care a înghițit aproape toate partidele din țară, mass-media, corporațiile mari și statul în sine, iar deoarece cartelul nu este compatibil cu opoziția, el dorește să se răzbune.

Bogdan Țîrdea: PDM este un cartel politic care dorește răzbunare

Această opinie a fost exprimată de deputatul parlamentului din partea Partidului Socialiștilor, Bogdan Țîrdea, transmite Știri.md cu referire la Noi.md

"Chiar și după demisie, PDM nu a acceptat înfrîngerea. Acest lucru este de înțeles, deoarece PDM nu este un partid, ci un cartel politic care a înghițit aproape toate partidele din țară, mass-media, marile corporații și statul însuși. Iar cartelul nu este compatibil cu opoziția – el fie este la putere, fie nu există", a scris el pe pagina sa de pe o rețea socială. 

Bogdan Țîrdea a atras atenția asupra faptului că PDM controlează pe flancul stîng următoarele formațiuni politice: PCRM, Partidul Șor, Partidul Regiunilor (A. Kalinin), SDPM (V. Șelin), Patrioții Moldovei (M. Garbuz). 

Suspecții grave prezintă și Partidul Nostru al lui R. Usatîi, care în perioada alegerilor a jucat deschis de partea Partidului Democrat! Pe flancul drept acestea sînt: LP - Ghimpu-Chirtoacă, Partidul Popular Liberal - V. Pavlichenko, Partidul Unității Naționale (PNU) - A. Șalaru, Partidul Democrația acasă - V. Costiuc, Partidul Popular European – I. Leancă, Unirea ODIP - Bilețchi. 

De asemenea, PDM deține cea mai mare și fără precedent media holding. Este vorba despre canalele: Prime, Publika TV, Canal 2, Canal 3, STS, Realitatea, Vocea Basarabiei, MUZ FM, Maestro FM, Noroc TV/FM și multe altele. Ei controlează aproape toate posturile regionale de televiziune și radio. Deservesc direct democrații și Moldova 1 și GRT, Orhei TV a lui I. Șor. Cele mai serioase portaluri, cum ar fi Timpul, Ziarul Național, Deschide.md, care sînt finanțate de Ministerul Român al României, de asemenea, deservesc PDM! La fel, democrații au o infrastructură puternică la nivelul administrației locale. 

Reamintim că PDM are mai mult de 700 de primari (din 800), 31 de președinți de raioane (din 32), 300 de mii de funcționari! De asemenea, democrații sînt deserviți de o întreagă hoardă de "analiști", "comentatori", "politologi" și "activiști civici". Printre ei se numără Vitalie și Andrei Andrievschi, V. Catan, K. Ciurea, R. Mihăieș, P. Bogatu, A. Țăranu, N. Negru, F. Ghelici, M. Laguta, V. Reniță, A. Tănase și mulți alții. 

"Dar principalele resurse ale PDM sînt organele juridice și agențiile de stat. În prezent, niciunul dintre liderii Procuraturii Generale, CCA sau CEC nu a demisionat. Ei sînt garanții oligarhiei, baza puterii PDM. Și în timp ce aceste structuri se află în subordinea ei, nu poate fi vorba despre schimbarea regimului! Anume controlul asupra acestor structuri redă încredere PDM în răzbunarea apropiată la alegerile locale și apoi la alegerile parlamentare anticipate", a declarat deputatul PSRM.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării