main logo
848

Bodnarenco despre Reforma administrativ-teritorială: Când va avea loc

Reforma administrativ-teritorială nu este doar o idee care planează în Republica Moldova, dar ea este intens pregătită.

Bodnarenco despre Reforma administrativ-teritorială: Când va avea loc

ceasta va fi implementată înainte de viitoarele alegeri locale care vor avea loc în acest an. Declarația aparține secretarei executive a Comitetului Central al Partidului Comuniștilor și deputată în Parlament, Elena Bodnarenco, transmite Știri.md cu referire la IPN.

„Reforma administrativ-teritorială deja este scrisă pe foaie. Toate primăriile deja sunt împărțite și acest plan pur și simplu nu este arătat cetățenilor Republicii Moldova pentru că această idee nu este populară și nu va aduce dividende partidului de la guvernare, dacă va fi făcută publică acum”, a declarat Elena Bodnarenco la TVC21.

„Sunt convinsă de faptul că dacă Partidul Democrat va forma o oarecare majoritate și va rămâne la guvernare, atunci reforma administrativ-teritorială va fi efectuată anul curent, foarte rapid, peste noapte, ca de obicei, înainte de alegerile locale. Noile alegeri locale vor fi organizate pentru primăriile nou-formate”, a notat deputata PCRM.

Potrivit ei, dacă în prezent într-o comună trebuie să fie cel puțin 1.500 de oameni, atunci noua administrație publică locală va trebui formată pentru minim 7.500 de locuitori. 

„Și dacă în sudul țării, unde sunt localități mai mari și mai numeroase, acest lucru s-ar putea să nu fie simțit atât de tare, atunci în raioanele de nord va fi destul de dificil. La noi și acum sunt primării în care intră 3-6 localități, dar vor fi 12-15 localități”, a afirmat comunista.

În opinia ei, aparatul birocratic în Primărie nu este atât de mare – 4-5 angajați. Parlamentara consideră că cetățenilor le va fi greu să ajungă la Primărie în situația în care nu există transport între localități.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării