873
0
BNM apără viceguvernatorii: Sperăm că vor fi găsiți adevărații vinovați
873
0

După emiterea ordonanței de reținere și audierere în cadrul dosarului privind frauda bancară a fostei conduceri a BNM, instituția a emis un comunicat de presă în care ia apărarea actualilor viceguvernatori, Aureliu Cincilei și Ion Sturzu.

Foto: știri.md

„Banca a cooperat în măsură deplină cu organele de anchetă pe tot parcursul acestor ani, în dosarele și anchetele intentate care vizează sectorul bancar – oferind toate materialele existente, documente, specialiști, explicații etc. – și va continua să coopereze pe deplin. 

Ne punem speranța și încrederea în derularea unei anchete profesioniste și obiective, care să identifice adevărații vinovați de frauda bancară. În același timp, mizăm ca acțiunile de investigație să nu afecteze capacitatea BNM de a-și îndeplini atribuțiile de supraveghere”, se spune în comunicatul BNM, transmite Știri.md cu referire la jurnal.md.

„BNM își exprimă profunda îngrijorare față de declarațiile și acțiunile publice care s-au multiplicat în ultima vreme și care subminează moralul angajaților instituției și capacitatea BNM de a-și exercita funcțiile în mod profesionist și independent”, adaugă BNM.

Totodată, instituția le ia apărarea actualilor viceguvernatori ai instituției, Aureliu Cincilei și Ion Sturzu, pentru care la fel a fost emisă ordonanță de reținere și audiere în dosarul fraudei bancare.

„Răspunzând la interesul sporit din partea presei referitor la angajații vizați în acțiunile de astăzi, comunicăm că acești colegi au dat dovadă de profesionalism și dedicație, participând activ la reformarea sectorului bancar, proces de anvergură susținut de partenerii externi ai Republicii Moldova”, se mai arată în comunicatul BNM.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter