main logo
815

Blocul ACUM nu va participa la referendumul din 24 februarie

Blocul electoral ACUM nu susține referendumul consultativ care va avea loc în aceeași zi cu alegerile parlamentare și îndeamnă alegătorii să nu voteze în cadrul plebiscitului.

Blocul ACUM nu va participa la referendumul din 24 februarie

Într-o conferință de presă, liderul PPPDA Andrei Năstase, a spus că acest referendum a fost stabilit cu încălcarea legii, deoarece la 30 noiembrie 2018, atunci când Parlamentul a stabilit că referendumul consultativ va fi organizat pe 24 februarie, în aceeași zi cu alegerile parlamentare, Codul Electoral în vigoare atunci nu permitea organizarea unui referendum cu 60 de zile înainte și după desfășurarea unor alegeri fie parlamentare, prezidențiale sau locale, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Igor Munteanu, candidat din partea Blocului ACUM în circumscripția nr.15, susține că referendumul din 24 februarie este organizat de actuala guvernare cu scopul de a manipula cetățenii și de a distrage atenția de la adevăratele probleme din campania electorală. 

Potrivit lui Igor Munteanu, acest referendum este unul populist, menit să aducă un plus de imagine pozitivă Partidului Democrat. Igor Munteanu îndeamnă toți alegătorii să ignore referendumul și să fie atenți la candidații pentru funcția de deputat pentru a vota oamenii după meritele pe care le au.

„Acest referendum nu este argumentat științific și tehnic nu există o explicație de ce numărul deputaților trebuie redus anume la 61 de deputați. Toate aceste subiecte pot fi rezolvate ulterior, în mod legal, în viitorul Parlament, după ce ACUM va prelua puterea”, a declarat Alexandru Slusari candidat din partea Blocului ACUM.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării