788
0
Blocul ACUM este gata să susțină două inițiative de la PSRM
788
0

Blocul politic ACUM şi-a exprimat disponibilitatea să susţină două iniţiative legislative propuse de Partidul Socialiştilor (PSRM).

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta se arată în infograficul publicat pe pagina oficială a blocului. Este vorba de măsuri sociale precum indexarea pensiilor de două ori pe an şi suport pentru familiile din Moldova, transmite Știri.md.

Opoziţia de dreapta însă a subliniat că "este imposibilă o coaliţie clasică între două formaţiuni care propun modele de dezvoltare total diferite: ACUM optează pentru modelul european, bazat pe principiile statului de drept, economie concurenţială şi respectarea drepturilor omului, în timp ce PSRM optează pentru un model eurasiatic, promovând valorile autocratice susţinute de Putin".

Blocul consideră că "un guvern susţinut de ACUM şi PSRM nu are nicio şansă să fie eficient, atâta timp cât justiţia şi instituţiile de forţă rămân controlate de Partidul Democrat".

De aceea, ACUM propune în planul său un şir de paşi concreţi: asigurarea funcţionalităţii legislativului prin alegerea candidatului ACUM în calitate de preşedinte al Parlamentului, fapt ce va spori nivelul de încredere între formaţiuni. 

Apoi urmează votarea pachetului antioligarh, care va fi un pas important pentru eliberarea ţării din captivitate şi oferă garanţia că prioritatea ambelor formaţiuni este lupta împotriva regimului oligarhic. Al treilea pas este demisia speakerului numit de ACUM. 

Potrivit reprezentanţilor blocului, după aceasta, părţile urmează să iniţieze discuţii pentru atingerea unui compromis în vederea învestirii unui Guvern ACUM".

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter