main logo
663

Blocul ACUM: Angajamentele cu privire la sistemul educațional

Educatorii, învățătorii și profesorii universitari vor avea salarii care să le permită să-și folosească timpul pentru a se autoperfecționa și pentru a învăța copiii carte.

Blocul ACUM: Angajamentele cu privire la sistemul educațional

Fondurile alocate instituțiilor de învățământ vor crește în funcție de necesități, nu de preferințe personale sau loialități politice. Sunt angajamentele blocului electoral ACUM DA PAS în domeniul educației, prezentate marți, 12 februarie, la o conferință de presă, transmite Știri.md cu referire la IPN.

ACUM pledează pentru facilitarea deschiderii grădinițelor private, pentru a combate supraaglomerarea în grădinițele publice, fapt care va duce la eliminarea plăților informale. 

De asemenea, susține majorarea numărului de locuri de creșă pentru copiii de până la trei ani.

Un alt angajament legat de grădinițe ține de implementarea programelor de instruire cu participarea educatorilor cu experiență, astfel încât toate cadrele didactice să însușească cele mai eficiente metode de lucru cu copiii. 

ACUM va insista pe dezvoltarea sistemului de mentorat nu doar în educația timpurie, ci și în învățământul general, ca specialiștii să ofere schimb de experiență și noi cunoștințe altor colegi pentru dezvoltarea profesională și formarea de noi competente.

Concurentul electoral promite continuarea eforturilor de asigurare a unei educații incluzive, cu accent pe sprijinirea adecvată a copiilor cu cerințe educaționale speciale, astfel încât toți copiii să aibă șanse egale la un viitor mai bun.

Copreședintele blocului, Andrei Năstase, liderul PPDA, a spus că, fiind la guvernare. ACUM va acorda întâietate competențelor ori de câte ori se vor lua decizii privind viitorul învățământului din Moldova.

„Școala trebuie să devină un loc unde fiecare copil se simte special, unde merg cu plăcere. Sarcina noastră, a adulților, este să creăm mediul în care procesul de învățare să devină interesant și sigur, util și relevant pentru toți copii”, a declarat lidera PAS, Maia Sandu, copreședintă a blocului ACUM.

Alegerile parlamentare vor avea loc pe 24 februarie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării