main logo
385

Blocul ACUM a depus actele pentru alegerile parlamentare noi

Actele necesare pentru înregistrarea Blocului electoral ACUM Platforma DA și PAS, pentru participare la alegerile parlamentare noi din 20 octombrie, au fost depuse la Comisia Electorală Centrală, marți, 27 august.

Blocul ACUM a depus actele pentru alegerile parlamentare noi

Acțiunea este urmare a deciziei celor două partide, Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr, de a merge în alegerile din 20 octombrie în bloc, transmite Știri.md cu referire la IPN.

De asemenea, cele două formațiuni au decis să participe în cadrul Blocului ACUM și la alegerile locale generale din 20 octombrie. Potrivit PAS, depunerea actelor la CEC pentru înregistrarea Blocului se va face în momentul în care partidele constituente ale formațiunii, în conformitate cu prevederile propriilor statute, vor conveni asupra majorității candidaților comuni din scrutinul local.

Solicitată de IPN, șefa Direcției comunicare, relații publice și mass-media a CEC, Rodica Sîrbu, a declarat că setul de acte depus urmează să fie examinat, iar la una dintre următoareele ședințe ale Comisiei Electorale Centrale se va decide asupra înregistrării formațiunii.

Comisia Electorală Centrală are stabilită ședință pentru miercuri, 28 august.

Pe 20 octombrie 2019 urmează să se desfășoare alegeri locale generale, dar și alegeri parlamentare noi în patru circumscripții uninominale nr.17, 33, 48 și 50. Aceasta după ce deputații Andrei Năstase, Maia Sandu, Viorel Melnic și Vladimir Plahotniuc și-au depus mandatele.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării