main logo
1469

Blindatele Rusiei, pe traseul Tiraspol-Râbnița. Explicația oficială

Tehnica militară rusă a fost deplasată la depozitele de muniţii de la Cobasna pentru intensificarea măsurilor de securitate.

Blindatele Rusiei, pe traseul Tiraspol-Râbnița. Explicația oficială

Despre aceasta a anunţat joi, la şedinţa Comisiei Unificate de Control, şeful delegaţiei ruse, Ilia Uvarov, potrivit Infotag.

Comentând deplasarea coloanei militare ruseşti cu vehicule blindate în Zona de Securitate pe 14 iunie, care a stârnit îngrijorarea Moldovei, el a menţionat că, potrivit informaţiilor Ministerului rus al Apărării, în perioada desfăşurării Campionatului Mondial de Fotbal nu au fost excluse atacurile teroriste şi provocările, inclusiv la obiectele Ministerului Apărării al FR. 

„În legătură cu aceasta, s-a decis consolidarea în regim de urgenţă a protecţiei acestui obiect", a spus Uvarov.

Șeful delegației ruse, Ilia Uvarov, într-o manieră sfidătoare a adăugat că prin aceste acțiuni Grupul Operativ al Trupelor Ruse ar fi acționat consecvent și operativ fără a aduce prejudicii operațiunii de pacificare. 

Reprezentantul Ucrainei în CUC și-a exprimat profunda îngrijorare în legătură cu deplasarea neautorizată a coloanelor militare în imediata apropiere a frontierei ucrainene, dar și în legătură cu faptul că CUC și CMÎ nu au fost informate prompt despre pregătirea unor acte de terorism sau provocări asupra depozitului de muniție din Cobasna.

Reprezentanții Misiunii OSCE au cerut delegației ruse să asigure reîntoarcerea acestor efective militare la locul dislocării sub controlul mecanismului de pacificare.

Știri.md amintește că, pe 14 iunie, Delegația R. Moldova la Comisia Unificată de Control anunța printr-un comunicat de presă că pe traseul Tiraspol – Râbnița, direcția Grigoriopol – Dubăsari, au fost fixate 3 coloane cu tehnică militară auto și blindată de diferite tipuri (TAB, DRDM) ale Grupului Operativ al Trupelor Ruse, care se deplasau fiind însoțite de automobilele speciale ale structurilor neconstituționale de miliție.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării