14 ianuarie, 10:45
163
0

Biroul permanent al Parlamentului: Hotărâri importante adoptate în 2020

14 ianuarie, 10:45
163
0

Biroul permanent al Parlamentului a adoptat 29 de hotărâri în anul 2020.

Biroul permanent al Parlamentului: Hotărâri importante adoptate în 2020Foto: știri.md

Aceasta după ce, în sesiunea de primăvară, Biroul permanent s-a întrunit în 21 de ședințe, iar  în sesiunea de toamnă – în 9 ședințe, transmite Știri.md

Astfel, potrivit informațiilor, cele mai importante hotărâri adoptate în această perioadă au fost Hotărârea pentru aprobarea Programului de dezvoltare strategică al Secretariatului Parlamentului pentru anii 2020-2022, aprobarea Planului de evaluare ex-post a actelor legislative, Hotărârea cu privire la bugetul Parlamentului pentru anul 2021, privind desemnarea candidaților la funcția de membru al Consiliului Audiovizualului, privind stabilirea unei indemnizații unice pentru anul 2020, dar și Hotărârea cu privire la instituirea unor cerințe de sănătate publică și aprobarea convocării Parlamentului în sesiune extraordinară.   

Conform Regulamentului Parlamentului, Biroul permanent al Legislativului este organul de lucru al acestuia și se formează, ținându-se seama de reprezentarea proporțională a fracțiunilor în Parlament. 

Din el fac parte, din oficiu, președintele Parlamentului și vicepreședinții. Componența numerică și nominală a Biroului permanent se stabilește la propunerea fracțiunilor parlamentare.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter