main logo
6832

Bilețchi: Guvernarea PAS ne-a vândut rușilor pentru un leu la kilowatt

Activistul Vlad Bilețchi, care promovează unirea R. Moldova cu România, a acuzat actuala guvernare că a vândut țara pentru un leu la kilowatt.

Bilețchi: Guvernarea PAS ne-a vândut rușilor pentru un leu la kilowattColaj: Știri.md

În cadrul unei emisiuni cu jurnalista Natalia Morari, Bilețchi a declarat că atunci când rețelele cu energie electrică ale Ucrainei erau bombardate de Rusia, R. Moldova s-a îndreptat spre piața din România, iar autoritățile de la Chișinău cumpărau energie electrică cu un leu mai scump per kilowatt, transmite Știri.md.

Însă mai târziu, spune Bilețchi, guvernarea PAS s-a îndreptat, din nou, spre separatiștii de la Tiraspol, care vindeau energie electrică cu un leu mai ieftin, finanțând astfel separatismul.

„Guvernarea PAS ne-a vândut pentru un leu la kilowatt. Deci în Ucraina erau bombardamente și avea loc întreruperea livrării de energie electrică și statul s-a îndreptat spre România, care ne vindea energie electrică mai scumpă cu un leu per kilowatt. Atunci, Tiraspolul, Federația Rusă, agenții Kremlinului ne-au făcut o contraofertă, iar asta nu o spun eu, dar APCE-ul. Asta înseamnă că noi mergem pe mâna lor, iar ca Tiraspolul să poată vinde energie electrică, Chișinăul trebuie să accepte ca la ei să ajungă gazul, adică prin gazoductul Drujba, care este păzit în egală măsură de serviciile secrete ale Ucrainei și Rusiei. Război-război, dar Doamne, ferește să pună mâna pe „trubă”, iar gazul este transportat prin aceste conducte. Astfel, Rusia plătește Ucrainei, din nou, război-război, dar business-ul este business, pentru că sunt oameni cu interese foarte mari, care, inclusiv dacă este război, ei oricum se înțeleg, iar gazul rusesc ajunge la Tiraspol, iar ei produc energie electrică pentru ei și pentru noi, și pentru asta Chișinăul încă le plătește și bani”, a spus Bilețchi.

Politicianul și-a argumentat declarația prin vizita șefului adjunct al Administrației prezidențiale a Federației Ruse, Dmitri Kozak, la Chișinău, atunci când a declarat că a obținut garanții de la oficialii de rang înalt că nu va avea loc o blocadă a Transnistriei.

„Eu vreau să leg acest lucru de vizita lui Dmitri Kozak la Chișinău, când nimeni nu confirma că acesta a venit și a discutat cu oficialii de rang înalt. El a venit la Președinție, a intrat în clădirea prezidențială, iar la ieșire el a fost întrebat cine l-a invitat. El a spus atunci că a primit garanții că blocada Transnistriei nu va fi”, a conchis Bilețchi.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării