main logo
895

Berliba: Declaraţiile lui Nagacevschi, o imixtiune în actul de justiţie

Declaraţiile ministrului Justiţiei referitoare la eliberarea lui Vlad Filat sunt motivate politic şi reprezintă o imixtiune în actul de justiţie.

Berliba: Declaraţiile lui Nagacevschi, o imixtiune în actul de justiţieFoto: captură video

Potrivit avocatului, Fadei Nagacevschi nu vorbeşte de toate detaliile care vizează eliberarea lui Vlad Filat, transmite Știri.md cu referire la tvr.md.

„Era cert că Vlad Filat avea dreptul să se adreseze instanţei pentru eliberarea condiţionată. Indiferent dacă conducerea penitenciarului accepta sau nu accepta cererea depusă de Vlad Filat, oricum acesta avea dreptul să se adreseze direct unei instanţe de judecată”, a spus apărătorul lui Vlad Filat.

Viorel Berliba a mai menţionat că legislaţia în vigoare a permis demararea procedurilor de eliberare condiţionată a fostului premier. 

„Această strategie a fost gândită de noi încă din luna martie, în perioada guvernului Filip”, a spus Viorel Berliba.

Stanislav Pavlovschi, fost ministru al Justiţiei, a precizat că cazul lui Vlad Filat este un caz ieşit din comun, acest lucru reieşind din personalitatea fostului premier, dar şi a sumelor de bani care s-au vehiculat.

„Este explicabil de ce Igor Dodon, fiind responsabil de securitatea statului, îşi exprimă opiniile. 

Este explicabil de ce Maia Sandu îşi exprimă opinia, dar trebuie să acceptăm că, în Republica Moldova, rezolvarea acestor probele ţine de instanţele de judecată”, a spus Stanislav Pavlovschi.

Potrivit fostului ministru, actualele autorităţi exercită presiuni asupra instanţelor de judeacată, decizia de eliberare condiţionată putând să fie contestată.

La rândul său, avocatul Valeriu Pleşca a declarat că există o procedură similară şi în cazul lui Veaceslav Platon şi nu numai. 

„Toţi pot folosi aceste căi, care ţin de condiţiile de detenţie degradante şi inumane. În cazul lui Veaceslav Platon, şedinţele de judecată în care să se facă reducerea pedepsei s-au amânat din cauză că instanţa nu cunoştea despre toate hotărârile definitve la nivel naţional, prin care se poate reduce termenul de detenţie”, a spus Valeriu Pleşca.

Avocatul a mai menţionat că, în cazul lui Veaceslav Platon, termenul de reducere a pedepsei cerut de apărătorii acestuia este de peste 1.000 de zile.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării