15 septembrie, 19:53
130
0
BERD și UE își unesc forțele ca să ajute și mai mult țările PaE
15 septembrie, 19:53
130
0

BERD şi UE îşi unesc forţele prin intermediul Team Europe pentru a oferi un sprijin financiar mai mare sectoarelor municipale, de infrastructură şi industriale în regiunile sudice şi estice ale vecinătăţii europene.

Potrivit Infotag cu referire la site-ul web al Vecinătăţii de Est, asistenţa va viza, de asemenea, vindecarea de COVID-19 prin "investiţii verzi", transmite Știri.md.

Astfel, UE oferă garanţii de până la 100 milioane EUR pentru a sprijini investiţiile BERD în valoare de aproximativ 300 milioane de euro plus împrumuturile suplimentare de la subiecţi din sectorul privat în vederea unei investiţii totale de peste 500 milioane de euro.

Împrumuturile cofinanţate de la BERD şi sectorul privat vor sprijini investiţiile în infrastructura industrială, de construcţii, municipală şi durabilă.

În plus, garanţia UE va sprijini operaţiunile BERD de a dezvolta economii verzi, cu emisii reduse de carbon, rezistente la climă în ţările vecine, precum Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova şi Ucraina.

Împrumuturile vor fi de asemenea utilizate "pentru investiţii durabile în infrastructura oraşelor verzi, lanţuri de aprovizionare mai ecologice, eficienţă energetică şi transfer de tehnologii ecologice în procesele industriale, operaţiunile comerciale şi clădiri".

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter