main logo
1966

BCS boicotează ședința Parlamentului. Batrîncea: Am ajuns la un absurd

Fracțiunea BCS boicotează ședința de astăzi, 4 octombrie, a Parlamentului, care are pe agendă un singur subiect - un proiect de lege de modificare a Codului electoral înregistrat după decizia Curții Constituționale, care să nu permită membrilor fostului Partid Șor să participe la alegeri.

BCS boicotează ședința Parlamentului. Batrîncea: Am ajuns la un absurdSursa foto: Știri.md

„Am declarat că Curtea Constituțională nu trebuie să devină jucător politic, că CC apără ordinea constituțională și este departe de politică. Din păcate, nu am fost auziți și am ajuns la un absurd total când Curtea Constituțională aprobă o decizie, apoi alta. Astăzi, imaginea Curții Constituționale este grav afectată, iar rolul acesteia este pus sub semn de întrebare”, spune Vlad Batrîncea, transmite Știri.md

Acesta a declarat că procesul nu este unul interesant pentru fracțiunea BCS și că membrii părăsesc ședința.

De asemenea, Batrîncea a spus: „V-am chemat anterior să ieșim din stare de urgență, să revenim la normalitate, la normele legii, astfel ca Parlamentul să devină o instituție funcțională”. 

Amintim că astăzi, 4 octombrie, Parlamentul s-a întrunit în ședință plenară pentru a completa Codul electoral cu prevederi care îl va pune în acord cu considerentele reținute de CC.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării