main logo
1261

Batrîncea: PSRM ar putea face coaliții cu PAS, Partidul Șor sau al lui Usatîi

Secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, susține că după eventualele alegeri anticipate, socialiștii ar putea face coaliții cu partidul Maiei Sandu, PAS, sau cu cel condus de Renato Usatîi, fie cu al lui Ilan Șor.

Batrîncea: Am putea face coaliții cu PAS, Partidul Șor sau al lui UsatîiFoto: știri.md

„Coalițiile nu vor fi ușoare. Vor fi divergențe și frustrări. Dacă vom găsi înțelepciune, vom înainta un Guvern capabil să lucreze, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md

Eu nu pot exclude nici înțelegerile cu Maia Sandu, nici cu restul. Evident, cei din PAS au poziția lor bună în Occident, noi avem la Răsărit. 

Întrebarea este dacă noi am putea crea ceva funcțional, care ar asigura echilibru atât în societate, cât și în politica externă.

Nouă ne trebuie un Guvern pentru patru ani, pentru că Guvernele de câteva luni și-au arătat incapacitatea de a atinge careva rezultate. 

Nu va fi simplu, dar eu spun că Coaliția va fi una cu o politică clară, cu o agendă clară, cu un Acord politic clar”, a menționat Vlad Bătrîncea, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul N4. 

Declarațiile deputatului vin în contextul în care tot mai des se discută în mediul politic despre faptul că e nevoie de un nou scrutin parlamentar și desemnarea unui nou Guvern, pentru a purcede la deblocarea unor proiecte financiare europene, care ar ajuta R Moldova să depășească situația pandemică.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării