main logo
2331

Batrîncea: Opoziția nu va susține modificarea structurii Guvernului

Crearea noilor ministere în Republica Moldova va mări povara administrativă asupra bugetului public național. Declarația a fost făcută de vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea.

Batrîncea: Opoziția nu va susține modificarea structurii GuvernuluiFoto: Realitatea.md

Fiind întrebat dacă va susține premierul, care propune modificarea structurii Guvernului și existența a două entități responsabile de politica externă, Vlad Batrîncea a răspuns că opoziția este categoric împotrivă, transmite Știri.md.

„Nu doar de aceea că suntem opoziția și trebuie să criticăm guvernarea, dar și pe motiv că PAS-ul practic a dublat numărul funcționarilor publici în cadrul Guvernului. Povara administrativă asupra bugetului public național este una uriașă, enormă, mai ales dacă raportăm la bugetul nostru care, din păcate, este în scădere. Și de la vamă statul primește mai puțin, și economia este la pământ. Și în aceste situații ar fi de bun-simț de a demonstra solidaritate și de a micșora cheltuielile administrative”, a spus vicepreședintele Parlamentului. 

Știri.md amintește că premierul Dorin Recean a anunțat că va merge joi, 1 februarie, în Parlament pentru a cere modificarea structurii Guvernului.

„Joi, în Parlament, vom solicita să se aprobe modificarea structurii Guvernului și vom avea, în afară de vicepremier pe afaceri externe, și vicepremier pentru reintegrare europeană, fără portofoliu, care va conduce efortul nostru de integrare europeană”, a declarat el.

Reamintim că Mihail Popșoi a fost învestit în funcția de ministru al Afacerilor Externe după ce Nicu Popescu și-a depus mandatul în data de 24 ianuarie.

Video: Realitatea.md

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării