main logo
1484

Batrîncea explică de ce PSRM nu iese la proteste și care e relația cu PCRM

”Noi considerăm că în situația din Republica Moldova este nevoie de o agendă națională, de un protest național”, a spus Batrîncea la Puterea a Patra. Totodată, acesta a anunțat în ce relație se află cu Partidul Comuniștilor.

Batrîncea explică de ce nu iese la proteste și care e relația cu PCRMFoto: știri.md

Secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, susține că socialiștii nu se alătură protestelor Partidului Șor împotriva guvernării PAS din motiv că „sunt măsurile anunțate de un anumit partid politic. Noi considerăm că în situația din Republica Moldova este nevoie de o agendă națională, de un protest național”, a spus acesta la Puterea a Patra, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.info.

- De ce PSRM nu se alătură la protestele Șor?

„Este destul de simplu. Partidul Socialiștilor a petrecut în perioada primăvară - vară 68 de proteste, deci am avut o pauză - luna februarie, martie, aprilie, până în mai, dacă nu greșesc, atunci când am avut starea excepțională pe care noi am votat-o la prima etapă. Și la sigur că vor mai fi proteste organizate de PSRM, noi avem cea mai mare experiență în așa măsuri. Am organizat măsuri foarte mari, solide. Sigur că aceste acțiuni vor mai urma.

Ce ține de acțiunile organizate de Partidul Șor, noi nu participam la ele, pentru că sunt măsurile anunțate de un anumit partid politic. Noi considerăm că în situația din Republica Moldova este nevoie de o agendă națională, de un protest național care ar fi în stare să elaboreze nu doar revindecările anumite, dar totodată să obțină și îndeplinirea acestor revindecări, la sigur noi înțelegem că acțiunile trebuie cântărite foarte bine și în acest punct de vedere noi informăm că vor fi acțiuni de protest, dar în alt format. Ceea ce face Partidul Șor... au dreptul la propria agendă, dar Partidul Socialiștilor are propria agendă”, a spus Batrîncea.

Totodată, Batrîncea a anunțat în ce relație se află cu Partidul Comuniștilor.

„Sincer, este destul de greu de înțeles. Ei de aici nu fac nimic pentru a părăsi Blocul, deși aveam o perfectă conlucrare. Pe de altă parte, observăm o conlucrare și cu un alt partid politic. Dacă ei așa se simt confortabil e alegerea lor. Evident că ar fi colegial să elaborăm agenda cu două partide care am construit acest Bloc.

Este agenda lor. Noi comunicăm și coordonăm activitatea parlamentară a fracțiunii noastre. Ce ține de activitatea din afara Parlamentului, fiecare partid are propria identitate și propria agendă. Ei au protestat și cu Șor, și cu PSRM. Deja nu știu care e procedura lui internă, deși noi observăm o anumită apropriere cu un alt partid politic”, a spus secretarul executiv al PSRM.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării