main logo
2037

Batrîncea, după discursul lui Sandu despre Crimeea: Pierde timp și bani publici

„Problema Crimeei este problema bilaterală a Ucrainei și Rusiei și la sigur nu Republica Moldova, o țară mică, neutră, care are multe probleme interne, trebuie să fie acea parte care să se expună și să ia o poziție”.

Batrîncea, după discursul lui Sandu despre Crimeea: Pierde timp și baniFoto: știri.md

Declarația aparține deputatului BECS, Vlad Batrîncea, și a fost făcută cu referire la discursul președintei Maia Sandu la Kiev, care a menționat că „Crimeea este parte a Ucrainei, iar anexarea sa ilegală este o încălcare flagrantă a dreptului internațional”, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

„Această declarație a doamnei Maia Sandu depășește mult și statutul său și la sigur nu ține de interesele naționale ale Republicii Moldova.

Republica Moldova este nu doar un stat independent, dar și neutru. Problema Crimeei, a acestui teritoriu, este problema bilaterală a Ucrainei și Rusiei și la sigur nu a Republicii Moldova, o țară mică, neutră, care are multe probleme interne, trebuie să fie acea parte care să se expună și să ia o poziție.

Ne pare rău că doamna Maia Sandu, în loc să fie preocupată de problemele interne ale Republicii Moldova, pierde timp și banii publici pe aceste vizite absolut inutile și atrage Moldova în aceste lupte internaționale”, a declarat deputatul BECS, Vlad Batrîncea.

„Nu trebuie să fim atrași în diferite jocuri geopolitice, trebuie să ne concentrăm pe agenda noastră internă”, a mai adăugat parlamentarul.

Președinta Maia Sandu participă astăzi la Summitul de inaugurare a „Platformei Crimeea”, la Kiev. La eveniment și-au anunțat prezența 14 șefi de state și de guverne, dintr-un total de 44 de delegații internaționale, inclusiv oficiali de rang înalt ai UE. În urma acestui anunț, analistul politic Dionis Cenușa a venit cu un set de observații.

Maia Sandu a ținut un discurs la evenimentul de inaugurare a Platformei Crimeea. Aceasta a declarat că „se află în Ucraina pentru a reafirma sprijinul RM pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul frontierelor sale internațional recunoscute”.

„Crimeea este parte a Ucrainei, iar anexarea sa ilegală este o încălcare flagrantă a dreptului internațional”, a spus Sandu la Summit.

Partidul Socialiștilor din Moldova se arată nemulțumit de participarea președintei Maia Sandu la evenimentul „Platforma Crimeea”, care are loc astăzi la Kiev.

Socialiștii spun că prin acest pas „șefa statului subminează procesul de restabilire a încrederii dintre Rusia și Moldova”. La fel, în opinia PSRM, decizia de a participa este una iresponsabilă.

Citește și: Discursul Maiei Sandu la Kiev: Crimeea anexată ilegal e parte a Ucrainei

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării