main logo
986

Băsescu: Guvernarea ACUM-PSRM va fi recunoscută de Occident

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a salutat decizia blocului ACUM, de a crea o coaliție de guvernare cu Partidul Socialiștilor. Mai mult, el spune că o astfel de coaliție va fi susținută de partenerii occidentali ai Republicii Moldova.

Băsescu: Guvernarea ACUM-PSRM va fi recunoscută de OccidentFoto: cotidianul.md

„Eu am spus de acum trei luni că asta este soluția. Plahotniuc să fie lăsat în opoziție și statul să fie scos de sub influența acestui om printr-o alianță a socialiștilor cu ACUM. Au ajuns la soluția politică ce putea fi aplicată. Moldova nu poate sta la nesfârșit fără Guvern. Este împotriva intereselor Moldovei situația de instabilitate politic. Dacă se ajunge la o înțelegere, este foarte bine”, transmite Știri.md cu referire la cotidianul.md.

Despre decizia Curții Constituționale și declarația lui Dodon, că nu va dizolva Parlamentul

„Această prevedere este și în Constituția României. Niciun președinte n-a uzat de ea. Un președinte este garantul stabilității țării. Atâta timp cât Constituția spune că poate dizolva, este decizia președintelui când o va face. Decizia lui Igor Dodon, de a nu dizolva Parlamentul, mi se pare una corectă”.

Cum ar privi Occidentul o coaliție PSRM-ACUM

„Dodon a făcut o declarație pe care eu am așteptat-o și am urmărit-o, că nu va denunța Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Liderii occidentali, vă garantez, privesc pozitiv această alianță. Eu sunt convins că toți liderii politici, și cei socialiști și cei de la ACUM, au primit aceste semnale de la occidentali”.

Despre adresarea lui Dodon către partenerii externi, de a recunoaște votul din Parlament

„Categoric da (Occidentul va recunoaște și susține votul, n.r). Eu nu cred că Curtea Constituțională va invalida votul Parlamentului. Fie că este vorba de votarea conducerii Parlamentului, fie că este vorba de Guvern. Pentru că în Constituție scrie că poate, dar că nu este obligat”.

Mesajul pentru unioniștii din blocul ACUM

„Au obligația să privească la ideea de reunificare a țării, dar în același timp situația de moment este aceasta. Fiind o guvernare în care ACUM este parte, vor reuși să mențină valorile pro-Vest. Acum este esențial să se mențină direcția Vest, pe care eu am convingerea că Maia Sandu și Andrei Năstase pot să o mențină. Este bine să se voteze un spicher socialist atâta timp cât Guvernul va fi condus de Maia Sandu sau Andrei Năstase, atâta timp cât ACUM va avea ministere importante”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării