main logo
1774

Băsescu: Dodon știa că Filat va fi eliberat. Aruncă mizerie pe Sandu

Președintele Igor Dodon nu avea cum să nu știe că Vlad Filat urma să fie eliberat condiționat, iar prin faptul că încearcă să arunce vina pe Maia Sandu demonstrează „cât e de perfid”, susține fostul președinte al României, Traian Băsescu.

Băsescu: Dodon știa că Filat va fi eliberat. Aruncă mizerie pe Sandu

Întrebat în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV, prin prisma experienței sale de 10 ani de președinte de stat, dacă e posibil ca Igor Dodon să nu fi știut de ședința de judecată în care Filat urma să fie eliberat, Băsescu a spus că un astfel de scenariu este „greu de crezut”, transmite Știri.md cu referire la Cotidianul.md.

„Este vorba totuși de un fost premier. Mi-e greu să cred că nu a fost informat de o instituție a statului, nu e neapărat să fii informat de serviciile secrete”, a declarat Traian Băsescu.

Fostul lider de la Cotroceni a spus că este exclus ca Maia Sandu să fi avut vreo influență în acest caz, iar prin faptul că Dodon încearcă să dea vina pe ea, președintele Republicii Moldova „încearcă să arunce propria-i mizerie pe umerii Maiei Sandu și arată cât e de perfid”.

Băsescu a mai spus că, în opinia sa, decizia este una legală, dar că nu era neapărat ca Filat să fie eliberat condiționat tocmai la primul termen, iar aici putea exista „o mică intervenție” din partea lui Igor Dodon sau a cuiva din anturajul său.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării