main logo
4595

Băsescu, despre situaţia din țară: Lovitură de stat dată de Plahotniuc

Fostul preşedinte Traian Băsescu ultimele evoluţii de pe scena politică din Republica Moldova arată clar că avem de-a face cu o lovitură de stat dată de oligarhul Vladimir Plahotniuc.

Băsescu, despre situaţia din țară: Lovitură de stat dată de Plahotniuc

"Este o lovitură de stat dată de Plahotniuc! Nu e glumă ce vă spun, într-un stat european asociat al Uniunii Europene se produce sub ochii blânzi şi umezi ai UE o lovitură de stat", a subliniat Traian Băsescu, într-o intervenţie telefonică pentru B1TV, transmite Știri.md.

Fostul preşedinte arată că socialiştii şi blocul ACUM au acţionat corect pentru a forma majoritatea şi a instala un Guvern, dar Plahotniuc se foloseşte de Curtea Constituţională care îi este slugarnică pentru a nu ceda puterea.

"Când Partidul Democrat a văzut că nu îi iese partea guvernării, a declanşat urgia constituţională care nu mai ţine cont de faptul că preşedintele poate să dizolve sau nu şi spune că preşedintele este obligat să dizolve şi scote decizie din proprie iniţiativă pentru suspendarea alegerilor din Parlament de ieri şi a nominalizării Guvernului. 

Astăzi, lovitura de stat evoluează şi Curtea Constituţională controlată de acelaşi mafiot Plahotniuc îl suspendă pe Dodon şi îl pune pe premierul Pavel Filip în funcţia de preşedinte interimar. Aşa ceva este de neimaginat în Europa şi arată că Plahotniuc controlează toate instituţiile statului şi acum suntem în faţa unui refuz de a urma procedura corectă după nişte alegeri care au fost declarate corecte de către observatorii de la UE şi de la Consiliul Europei", a arătat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a criticat şi lipsa de reacţie a României pe situaţia de la Chişinău.

"Plahotniuc este un tip care şantează lume. Îl şantajează şi pe preşedintele Dodon, preşedinte care a avut cu el nişte discuţii, se pare dacă sunt adevăratele întregistrările, despre bani. Dar asta nu are nimic comun cu alegerile. Dodon, dacă sunt probe că a finanţat partidul din Rusia, va răspunde în faţa legii. Dar ce are asta cu rezultatul alegerilor şi instalarea guvernului pro-european de la Chişinău. Faptul că România nu reacţionează nu este în regulă", a continuat Traian Băsescu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării