683
2
Băsescu: Dați perspectivă europeană R. Moldova, altfel va rămâne cum e
683
2

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, acum membru al Parlamentului European le-a cerut oficialilor europeni să „dea perspectivă europeană” R. Moldova, pentru a scoate țara din impas. Declarația a fost făcută în plenul Legislativului European.

Foto: zdg.md

Totodată, Băsescu s-a adresat înaltei reprezentante UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini, spunând că UE ar trebui să ajute şi să ofere o perspectivă clară R. Moldova, fiidcă „nu știe care-i este viitorul”, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

„Problema R. Moldova este că nu știe care-i este viitorul. Uniunea Europeană refuză să-i dea perspectiva intrării în UE, dar mai devreme sau mai târziu, o va face, atunci când va fi pregătită. 

R. Moldova este o țară aflată în zona gri și niciun politician din R. Moldova nu poate spune românii din R. Moldova. 

Dna Mogherini, R. Moldova e locuită de români! Nici un politician nu poate spune, care este viitorul acestei țări aflată între Ucraina, Transnistria controlată de Moscova și frontiera UE. 

Concluzie: dați perspectivă europeană R. Moldova, altfel va rămâne așa cum este o lungă perioadă de timp”, a declarat Băsescu în plenul Parlamentului European.

După alegerile în Parlamentul European, Traian Băsescu a obținut funcția de vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter