main logo
12789

Banchet cu Dodon: Ne calmăm, bem câte 50 de grame și mergem mai departe

Învins în ambele tururi de scrutin prezidențial, președintele în exercițiu Igor Dodon spune că nu va ceda, va opune rezistență și va fi gata inclusiv să iasă în stradă pentru a nu-i permite Maiei Sandu să atenteze la valori precum „biserica, neutralitatea și prietenia cu Rusia”.

Dodon: Ne calmăm, bem câte 50 de grame și mergem mai departeFoto: știri.md

Până atunci însă, Igor Dodon i-a îndemnat pe cei câteva zeci de meseni întruniți în plină pandemie în aceeași sală, să bea câte 50 de grame și să meargă mai departe, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md.

Cum a promis în campania electorală, președintele în exercițiu, Igor Dodon a mers ieri în vizită în unele localități în care a obținut cel mai bun rezultat în alegerile prezidențiale. 

Astfel, acesta a mers în raionul Taraclia și Autonomia Găgăuză. La Vulcănești, acesta și-a adunat susținătorii la o masă de sărbătoare în restaurantul „Orfeu” din orașul Vulcănești unde a ținut și un toast în fața mesenilor.

„Sunt convins că cei care au votat pentru oponentul meu – pentru oponentă, deja înțeleg că au greșit. Iată, primele declarații – împotriva Rusiei, primele declarații – împotriva pacificatorilor din Transnistria. Înțelegeți ce urmări poate avea asta?! (...) 

Sarcina noastră, sarcina mea împreună cu Dvs., împreună cu colegii mei din Parlament, din regiuni, este să nu-i permitem să facă așa greșeli – declarații poate face de care vrea –, dar să nu facă așa prostii ca să nu pierdem această pace fragilă”, a declarat Igor Dodon în cadrul toastului său.

Acesta le-a promis mesenilor că nu va ceda și se va ține de cuvânt. „Dacă vor atenta la valorile noastre, la biserică, neutralitate, prietenia noastră cu Rusia..., avem suficiente pârghii pentru a nu permite asta. Dacă va trebui vom ieși în stradă, dar vă promit că nu voi renunța. (...) 

Pentru că Domnul e cu noi, suntem corecți în ceea ce facem și luptăm pentru țara noastră, familiile noastre, copiii noștri. Oponentul meu nu le are pe toate astea. De aceea, nu-i va reuși nimic”, a mai spus președintele în exercițiu.

Igor Dodon a pretins din nou că mulți dintre susținătorii săi au plâns, „chiar și acum am văzut lacrimi în ochi”. „Credeți-mă, nici mie nu mi-e ușor, pentru că toată această mizerie a curs asupra mea, a familiei, soției, copiilor și mamei... 

Avem posibilitatea să ne apărăm ceea pentru ce luptăm și ceea în ce avem încredere. De aceea, ne-am calmat, am băut câte 50 de grame și ne strângem toată voința în pumni și mergem mai departe”, și-a încheiat Dodon toastul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării