main logo
4655

Băluțel: Distincțiile de stat oferite lui Igor Gorgan vor fi retrase

La scurt timp după apariția investigației The Insider, precum că fostul șef al Statului Major al Republicii Moldova, Igor Gorgan, ar fi divulgat curatorului său de la serviciul secret militar al Rusiei (GRU), Alexei Makarov, informații despre situația politică internă din Republica Moldova, cu precizări în acest a venit șeful Cabinetului președintelui țării, Adrian Băluțel.

Băluțel: Distincțiile de stat oferite lui Igor Gorgan vor fi retraseColaj: Știri.md

Potrivit lui Adrian Băluțel, astfel de crime împotriva statului trebuie pedepsite în cel mai aspru mod pentru „trădare de patrie”, transmite Știri.md

Acesta a menționat că, în anul 2021, Igor Gorgan a fost destituit din funcție de către președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Acum, drept urmare, distincțiile de stat oferite lui Gorgan în 2006 - „Meritul Militar”, 2015 - „Credință Patriei”, dar și gradele sale militare vor fi retrase.

„Asemenea cazuri demonstrează că sunt imperios necesare o monitorizare continuă și o verificare minuțioasă în raport cu cei din instituțiile de apărare și de asigurare a securității statului. Astfel de infractori din interior contribuie la amenințările hibride la adresa statului Republicii Moldova. Tocmai de aceea, avem nevoie de instrumente mai eficiente de luptă împotriva acțiunilor de trădare de Patrie”, a conchis șeful Cabinetului președintelui țării, Adrian Băluțel.

Știri.md amintește că publicația The Insider a obținut acces la o corespondență, pe aplicația Telegram, dintre fostul șef al Statului Major al Republicii Moldova, Igor Gorgan, cu curatorul său de la serviciul secret militar al Rusiei (GRU), colonelul Alexei Makarov. Gorgan îi raporta celui de-al doilea, în mod regulat, informații despre situația politică internă din țara noastră.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării