main logo
471

Balinschi: Acordăm alegătorilor din Hâncești șansa de a-și schimba viața

Vitalie Balinschi, candidatul Partidului politic „Șor”, susține că formațiunea care l-a înaintat la alegerile din circumscripția uninominală nr. 38 Hâncești își dorește într-adevăr schimbarea vieții oamenilor de aici.

Balinschi: Acordăm alegătorilor din Hâncești șansa de a-și schimba viațaFoto: ipn.md

Prin participarea în alegeri, formațiunea își propune să le acorde alegătorilor din această circumscripție șansa de a-și schimba viața, transmite Știri.md

„Pe parcursul Independenței Republicii Moldova, toți politicienii au venit și au promis, dar din păcate nimeni nu a realizat ceea ce a promis în campaniile electorale. Noi suntem o forță politică deosebită de celelalte – ceea ce promitem, noi îndeplinim. Aceasta este evident, este vizibil. Se vede ceea ce s-a făcut în municipiul Orhei, în raionul Orhei și cum și-a schimbat viața locutorii din aceste localități”. Declarațiile au fost făcute la dezbaterile publice „Miza candidaților vs. miza alegătorilor”, cu participarea candidaților la funcția de deputat în circumscripția 38 Hâncești, runda a întâia, organizate de Agenția de presă IPN.

Potrivit lui Vitalie Balinschi, acum, formațiunea pe care o reprezintă își dorește ca Hâncești să devină a treia circumscripție care va avea un reprezentant al Partidului Șor în Parlament, iar acele proiecte care au fost deja implementate la Orhei și în primăriile câștigate la alegerile locale, să fie implementate și la Hâncești. „Problemele în Hâncești sunt aceleași care sunt pe întreg teritoriul Republicii Moldova, nu diferă prin nimic. Iar noi știm ce să facem și cum să facem. Noi știm că astăzi cetățenii, și personal am mers prin localități, au probleme mari. Ei își doresc schimbări, străzi iluminate, drumuri bune, servicii de calitate, prestate de administrația publică locală și centrală. Dacă voi câștiga mandatul de deputat în Parlament, îmi propun ca acele schimbări, pe care le-am făcut la Orhei, să le implementez la Hâncești”, a mai spus Vitalie Balinschi.

Candidatul PP Șor a declarat că timp de trei săptămâni cât a mers practic în toate localitățile din circumscripția 38, a intrat în esența problemelor și a constatat că miza alegătorilor sunt problemele cu care se confruntă zi de zi. „Drumurile, sau mai curând inexistența lor, apeduct și canalizare, transport public care nu există la sate și nici în oraș. Miza lor este de a-și schimba condițiile de viață. De a beneficia de un drum asfaltat, de a beneficia de un trotuar, de iluminat stradal, de condiții normale de trai. Da, este necesară și reforma justiției, și reforma sistemului de pensionare, dar noi trebuie să intrăm în esența problemelor oamenilor care trăiesc sub minimumul de existență”, a menționat Vitalie Balinschi. El spune că împreună cu partidul pe care-l reprezintă cunoaște cum să asigure un trai decent cetățenilor, lucru dovedit în municipiul Orhei.

Candidatul declară că PP Șor este unica formațiune care, fiind în opoziție în 2015 și 2019, a reușit să realizeze ceva, iar candidații din partea partidului care au câștigat alegerile pe circumscripții la 24 februarie 2019, „într-adevăr implementează proiecte care schimbă viața cetățenilor”. 

Potrivit lui, contracandidații săi, reprezentanții partidelor care au câștigat în circumscripții uninominale nu au făcut nimic, doar promisiuni. În același timp, Partidul Politic Șor a demonstrat la Orhei că oamenii au încredere în reprezentanții acestuia, chiar dacă nu sunt băștinași ai localităților unde au câștigat alegerile. Balinschi susține că unui om care nu e băștinaș îi este mai ușor să activeze, pentru că îi poate trada pe toți oamenii egal.

Vitalie Balinschi a susține că PP Șor merge fără un candidat comun la aceste alegeri, deoarece „este capabil să implementeze tot ce promit alegătorilor și să facă tot acele realizări pe care le-a făcut în municipiul și raionul Orhei în această circumscripție”. Potrivit lui, disputele politice care se duc pe eșichierul de dreapta este un „joc politic care nu place cetățeanului”.

În altă ordine de idei, candidatul a declarat că după un an de zile de la alegerile din 24 februarie nu vede schimbări în țară, în societate. 

„Avem deja două Guverne. Un Guvern care a guvernat cinci luni și care apoi a cedat puterea. Actualul guvern nu are o susținere politică clară. Este vulnerabil. Situația politică nu s-a schimbat cu nimic nici în Parlament, nici pentru cetățeni. Eu venind în Parlamentul Republicii Moldova voi insista să fie votate acele proiecte legislative, sociale care sunt îndreptate către îmbunătățirea vieții cetățenilor. Vom fi și mai departe într-o opoziție constructivă și vor vota proiectele care vor contribui la îmbunătățirea vieții cetățenilor”, a declarat Vitalie Balinschi.

Dezbaterile „Miza candidaților vs miza alegătorilor”, cu participarea candidaților la funcția de deputat în circumscripția 38 Hâncești, runda întâia, sunt ediția a 125-a din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”, sprijinit de Fundația germană Hanns Seidel.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării