main logo
1251

Avocatul Marinei Tauber: Sunt sigur că acuzarea va solicita 30 zile de arest

Avocatul Iulian Balan, care apără interesele deputatei Marina Tauber, susține că reținerea acesteia este ilegală și abuzivă și se arată sigur de faptul că procurorii vor solicita mandat de arest pentru 30 de zile pe numele clientei sale.

Avocatul Marinei Tauber: Cred că acuzarea va solicita 30 zile de arestFoto: orheitv.md

Potrivit lui Balan, dosarul penal în care este cercetată Marina Tauber a fost inițiat încă în 2014 ți nu în august curent, așa cum se vorbea ieri la ședința Comisiei Juridice a Parlamentului înainte de a i se ridica imunitatea parlamentară, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

„Problema cea mai mare rezidă în faptul că este o cauză penală pornită în 2014. Acuzarea de stat, prin percheziții la domiciliu și în biroul de la Parlament a deputatei, caută acte și suport informatic al unor evenimente care s-au petrecut cu cinci ani în urmă, ceea ce este ridicol și abuziv”, a declarat Balan pentru TV8.

Apărătorul mai spune că nu exista niciun temei ca Marina Tauber să fie reținută: „Nu există niciun indicator că dna Tauber ar influența urmărirea penală sau s-ar eschiva de la anchetă. Presupunem în proporție de 99% că acuzarea de stat va solicita mandat de arest pentru 30 de zile”.

Întrebat despre ce dosar penal este vorba și ce acuzații noi i se aduc Marinei Tauber, ținând cont de faptul că deputații din Comisia Juridică a Parlamentului au vorbit despre o cauză inițiată în luna august, Balan a declarat:

„Eu nu am văzut raportul Comisiei Juridice, dar pot să declar ferm că Marina Tauber este reținută pe o cauză penală inițiată în 2014 pe o pretinsă infracțiune care s-a consumat tot în 2014. Nu pot să vă dau alte detalii, pentru că acuzatorul de stat, prin exces de zel, m-a impus astăzi să semnez o clauză de confidențialitate, dar sper că în următoarele zile o să putem spune mai multe”.

Amintim că Marina Tauber a fost reținută ieri la Orhei și escortată la sediul Centrului Național Anticorupție. Aceasta se află în prezent în izolatorul CNA. 

Colega sa de partid, Reghina Apostolova, reținută tot ieri, a fost internată la spital și este păzită de mascații de la CNA.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării