main logo
1166

Avocatul lui Filat: Noul dosar penal este politic și electoral

Victor Munteanu,care este avocatul lui Vlad Filat, a comentat expedierea în judecată al celui de-al doilea dosar al ex-premierului. Astfel, acesta spune că acest dosar poartă un caracter vădit electoral destinat să creeze un fon mediatic în legătură cu alegerile din februarie 2019.

Avocatul lui Filat: Noul dosar penal este politic și electoral

„Dosarul penal în privința lui Vlad Filat, este unul eminamente politic și poartă un caracter vădit electoral, menit să creeze un fon mediatic în plină campanie electorală pentru alegerile parlamentare din februarie 2019. Tenta pur politică și electorală a acestui dosar rezultă din faptul că urmărirea penală a fost inițiată în anul 2015, majoritatea acțiunilor procesuale la care se face referință în comunicatul de presă al Procuraturii Anticorupție erau finalizate în anul 2016, însă trimiterea cauzei în judecată s-a decis în contextul politic actual”, este prima reacție a avocatului, transmite Știri.md.

Totodată, avocatul mai spune că în ceea ce privește acuzațiile aduse lui Vlad Filat, faptele, sumele de bani, și companiile nu au nici o tangență, au fost deja obiectul examinării în primul dosar penal.

„Este o tentativă de inducere în eroare a publicului prin afirmațiile precum că Vlad Filat ar fi încheiat contractul de consultanță din data de 01.07.2013 sau că acesta ar fi achitat pentru serviciile prestate sume de bani prin companii gestionate de intermediari”, mai spune Munteanu.

Amintim că, procurorii anticorupție au finalizat urmărirea penală și au expediat instanței de judecată spre examinare, cauza penală pe faptul săvârșirii infracțiunii de spălare de bani în proporții deosebit de mari în care este învinuit Vlad Filat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării