main logo
1303

Avocatul lui Filat, despre refuzul ex-premierului de a mai sesiza CC

Filat consideră drept „poziție civică” să refuze de a mai sesiza Curtea Constituțională în dosarul său, după ultimele decizii adoptate de instanță referitor la situația politcă din țară și după avizul Comisiei de la Veneția.

Avocatul lui Filat, despre refuzul ex-premierului de a mai sesiza CCFoto: ZdG.md

În ședința de astăzi a CA Chișinău, în care urma să fie examinat recursul împotriva deciziei Judecătoriei Chișinău prin care a fost refuzată solicitarea acestuia de a sesiza CC, Vlad Filat a declarat că renunță la acest recurs, transmite Știri.md cu referire la ZdG.md

„Chiar dacă retragerea recursului prejudiciază drepturile sale procesuale în cadrul cauzei penale, dl Vladimir Filat a considerat ca și poziție civică și în lumina ultimilor evenimente care au avut loc în R. Moldova, mai exact, acele decizii pe care le-a pronunțat judecătorii Curții Constituționale cu privire la situația politcă recentă din Moldova, dar, mai important, avizul Comisiei de la Veneția pricind deciziile CC, Vladimir Filat a considerat inoportun ca judecătorii acestei curți să examineze și să se pronunțe asupra normelor procesuale ridicate în acea sesizare”, a explicat avocatul Victor Munteanu după ședință.

Întrebat dacă, în cazul în care judecătorii constituționali vor fi schimbați, va fi reluată adresarea la CC, apărătorul lui Vlad Filat a declarat că depinde „cum va evolua procedura pe această cauză”. Totodată, acesta a precizat că avocații pot solicita sesizarea CC pe tot parcursul examinării dosarului, de la prima instanță până la Curtea Supremă de Justiție.

În cel de-al doilea dosar, Vladimir Filat este învinuit de Procuratura Anticorupție de săvârşirea infracţiunii de spălare de bani în proporţii deosebit de mari.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării