main logo
2657

Avocatul lui Filat, despre faptul că termenul de detenție a fost redus

Victorul Munteanu, avocatul lui Vlad Filat, explică că prin încheierea din 30 iulie a Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, condițiile „inumane și degradante” în care ex-premierul își ispășește pedeapsa au fost compensate prin reducerea termenului de detenție cu 685 de zile.

Avocatul lui Filat, despre faptul că termenul de detenție a fost redusFoto: ZdG.md

„Confirm că a fost emisă o decizie ca urmare a hotărârii parvenite de la CtEDO în luna martie 2019. CtEDO atunci a considerat existența noului remediu pentru a compensa zilele petrecute în condiții inumane și degradante. Deci, noi am inițiat această cale și instanța de judecată a admis cererea de chemare în judecată și a compensat acele zile de când dl Filat se află în detenție”, a declarat apărătorul Victor Munteanu pentru Ziarul de Gardă, transmite Știri.md. 

Întrebat care este procedura de punere în aplicare a deciziei din 30 iulie, Victor Munteanu a declarat că este prematur să se expună, atât timp cât nu există o hotărâre motivată în care judecătorul explică cum urmează a fi executată încheierea.

„Nu avem încă partea motivată, să vedem calculele, în ce mod vor fi aplicate alte chestiuni. Este doar dispozitivul. Respectiv, nu vrem să ne dăm speculațiilor”, a precizat avocatul, care, solicitat de ZdG să spună care este poziția lui Vlad Filat referitor la decizie, a declarat că ex-premierul se va pronunța, la fel, după ce va citi decizia motivată.

Citește și: Vlad Filat va ieși mai devreme din închisoare. Cu cât i s-a redus pedeapsa

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării