main logo
835

Avocații Marinei Tauber au contestat decizia privind prelungirea arestului

„Din păcate ne scapă argumentele care justifică soluția instanței. Instanța a ignorat argumentele apărării. Este un dosar politic. Vom ataca decizia, a declarat avocatul Iulian Balan, după ce magistrații Curții de Apel Chișinău au respins marți, 23 august, recursul depus cu privire la prelungirea măsurii preventive de arest.

Avocații Marinei Tauber au contestat decizia de prelungire a arestuluiFoto: captură video

„Nici eu, nici Partidul „ȘOR” nu purtăm vreo vină pentru învinuirile care ni se aduc. Nu au fost prezentate probe care să demonstreze că ar trebui să fiu ținută sub stare de arest în penitenciar”, declară Marina Tauber, transmite Știri.md.

„Mă simt bine, dar închisoarea e închisoare. Nu doresc nimănui să trăiască ceea ce trăiește familia și apropiații mei. Au trecut 30 de zile de când mă aflu în penitenciar. Unii iau decizii cu veselie, alții înaintează învinuiri.

Noi vom face tot posibilul ca cei care participă la luarea acestor decizii să răspundă personal. Nu trebuie de jucat cu viețile omenești, cu sorțile oamenilor. Nu sunt cu nimic vinovată. Partidul „ȘOR” nu este vinovat”, a declarat Marina Tauber. 

De asemenea, deputatul Partidului „ȘOR” a precizat că o țară în care există deținuți politici, nu poate fi candidat pentru aderarea la UE.

„Tot ce au spus procurorii nu are nicio legătură cu mine. Nu sunt circumstanțe noi pentru a fi ținută în penitenciar pentru încă 20 de zile. Înțelegem că este vorba despre presiune politică și șantaj la adresa lui Ilan Șor, dar și a Partidului „ȘOR”.

În spatele a tot ce se întâmplă cu noi stă Maia Sandu, răzbunarea și nemulțumirea PAS, deoarece Partidul „ȘOR” a refuzat să coopereze cu ei și nu a oprit protestele. Bineînțeles, este dureros să recunosc, dar nu am așteptat o asemenea decizie. Lupta continuă. Tot ce se întâmplă în prezent nu va influența planurile noastre”, a adăugat Marina Tauber.

În același timp, Tauber le-a mulțumit tuturor pentru susținere și dă asigurări că va lupta până la capăt pentru interesele și drepturile cetățenilor.

„Le mulțumesc tuturor celor care mă susțin, liderului Ilan Șor, deputaților Partidului „ȘOR”. Toți trebuie să înțeleagă că ceea ce se întâmplă cu mine se poate întâmpla cu oricine. Lupta pe care o ducem în prezent nu este pentru protejarea drepturilor Marinei Tauber, ale lui Ilan Șor sau Partidului „ȘOR”.

Noi pledăm pentru o justiție dreaptă. Avocații noștri s-au adresat șefului Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, cu rugămintea de a se întâlni și discuta despre șirul de încălcări care au fost comise la adresa mea și a partidului.

Ea a refuzat. Este foarte straniu ca timp de 30 de zile, de când mă aflu în penitenciar, niciodată  nu am fost audiată. Nu credeți că aceasta este presiune directă și reprezintă pericol asupra sănătății și vieții mele?

În pofida tuturor, noi nu vom tăcea. Vom continua lupta pentru interesele cetățenilor noștri, indiferent cât de greu ne va fi. Este regretabil că de când Marina Tauber stă la pușcărie, viața cetățenilor nu s-a îmbunătățit. Am solicitat ca ședințele de judecată să fie publice, nu avem ce ascunde și vrem să afle toată societatea adevărul, dar cererea noastră este respinsă”, a mai adăugat Marina Tauber.      

Membrii Partidului "Șor" și susținătorii formațiunii s-au adunat marți, 23 august, în fața Președinției pentru a cere eliberarea deputatei Marina Tauber.

Știri.md amintește că, la data de 23 iulie, Marinei Tauber i-au fost înaintate învinuirile în dosarul finanțării ilegale a Partidului "Șor".

Marina Tauber a fost reținută pentru 72 de ore, fiind bănuită de falsificarea raportului financiar al partidului și finanțarea acestuia de către un grup criminal organizat, condus de Ilan Șor.

Marina Tauber, vizată în două cauze penale pornite pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat”, a rămas fără imunitate parlamentară joi, 21 iulie, după ce Parlamentul a aprobat cele două cereri ale procurorului general interimar, Dumitru Robu.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării