main logo
426

Avocații lui Usatîi cer schimbarea măsurii de arest a politicianului

Avocaţii preşedintelui „Partidului Nostru" (PN), Renato Usatîi, au cerut schimbarea măsurii de arest în control judiciar pentru clientul lor, apelând din nou la Judecătoria Chişinău.

Avocații lui Usatîi cer schimbarea măsurii de arest a politicianului

Ei au declarat pentru Infotag că o astfel de acţiune a fost luată în ciuda faptului că instanţa primară, iar apoi Curtea de Apel, au respins cererea avocaţilor de a anula mandatul de arestare a lui Usatîi.

În opinia avocaţilor, judecătorii au ignorat numeroase argumente ale apărării cu privire la nelegalitatea arestării.

„Printre argumentele invocate se numără decizia Interpolului, care a recunoscut cazul ca fiind politic, precum şi dovezile numeroase ale figuranţilor. De exemplu, în noiembrie anul trecut, killerul Vitalie Proca a recunoscut că anume el a fost executorul tentativei de asasinare a omului de afaceri Gherman Gorbunţsov. Proca l-a acuzat pe oligarhul Vlad Plahotniuc că a comandat asasinarea. Au fost ignorate şi mărturiile lui Valeriu Malarciuc şi David Davitean, care au fost impuşi să dea mărturii false împotriva lui Usatîi", au spus avocaţii.

Ei cred că nu există motive pentru mandatul de arest pe numele lui Usatîi, iar alte circumstanţe care să justifice necesitatea acestei măsuri nu au existat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării