Avocații lui Șor: El nu poate avea parte la Cahul de un proces echitabil
20 noiembrie, 16:00
283
4
Avocații lui Șor: El nu poate avea parte la Cahul de un proces echitabil
20 noiembrie, 16:00
283
4

„Considerăm că la Curtea de Apel Cahul Ilan Șor nu va putea avea parte de o sentință legală în privința sa”, a declarat, azi, Aureliu Colenco, avocatul pe dosarul penal în care este vizat Ilan Șor, după o nouă ședință de judecată, care a fost marcată de un șir de abuzuri și abateri de la normele imperative ale legislaţiei. De asemenea, toate solicitările din partea apărării au fost ignorate.

Foto: partidulsor.md

Recuzarea depusă de avocați a fost determinată de faptul că judecătorii Curții de Apel Cahul au examinat dosarul în lipsa acestuia, potrivit tvc.md.

Au judecat persoana vizată în baza unor fotocopii fără a avea în față dosarul în cauză, deoarece dosarul și probele se află la examinare în continuare la Curtea Supremă de Justiție.

Avocatul Aureliu Colenco declară că se creează impresia că cineva își dorește accelerarea examinării dosarului, dar face acest lucru la o „examinare neadecvată și nelegitimă”.

„Bănuiesc că persistă o influență fie externă, fie internă, asupra judecătorilor ori este o comandă politică. Acest dosar are iz politic și este o comandă a unor persoane din mediul afacerilor care doresc să-l elimine pe clientul nostru atât din afaceri, cât și din politică”, a declarat Aureliu Colenco.

Apărarea lui Ilan Șor afirmă că toate ilegalitățile comise la examinarea dosarului vor fi raportate la Procuratura Generală și la CtEDO.

Avocații lui Ilan Șor au depus la Curtea de Apel Cahul mai multe demersuri, inclusiv au cerut recuzarea completului de judecători, dar toate au fost respinse neîntemeiat și abuziv, fără ca instanța să intre esență.

Poziția că e posibilă condamnarea persoanei în baza fotocopiilor contravine unui proces legal și echitabil. 

Decizia de azi, spune Colenco, nu are temeinicia legală deoarece sistemul PIGD este pentru uz intern și nu are suport legal pentru a fi folosit pentru administrarea probelor, iar programul pilot se referă doar la cauzele civile, nu și la cele penale.

Avocatul lui Ilan Șor a mai declarat că judecătorii manifestă un interes corporativ pe acest dosar și că acest fenomen nu este caracteristic numai unui complet a magistraților de la Cahul.

Următoarea ședință pe „Dosarul Șor” va avea loc la 4 decembrie.

Ilan Șor pledează nevinovat în dosarul pe care îl examinează Curtea de Apel Cahul.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter