main logo
397

Avocat: Tiraspolul respectă principiile apărării drepturilor omului

Transnistria este un stat modern care respectă pe deplin principiile de bază ale apărării drepturilor omului.

Avocat: Tiraspolul respectă principiile apărării drepturilor omului

Această opinie a fost exprimată de şeful "Reprezentanţei oficiale a RMN în Federaţia Rusă", avocatul rus Leonid Manakov, la cea de-a 40-a sesiune a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

În cadrul cu referire la site-ul MAE al autoproclamatei RMN, el a sosit la Geneva în cadrul delegaţiei Consiliului internaţional al compatrioţilor ruşi şi, la sesiune, a vorbit despre "statalitatea Transnistriei ca garanţie a respectării drepturilor şi libertăţilor omului".

Potrivit lui, Transnistria "şi-a asumat unilateral angajamentul de a respecta multe tratate internaţionale în acest domeniu, inclusiv Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, pactele internaţionale privind drepturile civile şi politice, economice, sociale şi culturale, Convenţia Europeană pentru Apărarea a Drepturilor Omului şi Libertăţilor Findamentale".

Manakov a menţionat că înaltul expert ONU pentru drepturile omului, Thomas Hammarberg, care a vizitat Tiraspolul în februarie, a confirmat "schimbările pozitive în Transnistria în ultimii cinci ani de la vizita sa precedentă, în special în domeniul protecţiei sociale, sănătăţii şi justiţiei".

"O analiză independentă a experţilor internaţionali arată că Transnistria este un stat modern, care depune eforturi maxime pentru a crea condiţii pentru respectarea deplină a drepturilor şi libertăţilor omului", a spus avocatul, subliniind că Transnistria "este deschisă pentru cooperare în domeniul drepturilor omului cu organizaţiile internaţionale" .

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării