main logo
1176

Avocat: Eliberarea Moldovei de Plahotniuc nu e meritul ACUM-PSRM

Eliberarea Moldovei de controlul oligarhului Vladimir Plahotniuc nu este meritul coaliţiei de guvernare, ci al eforturilor reprezentanţilor SUA, UE şi Rusiei, consideră avocatul Eduard Rudenco.

Avocat: Eliberarea Moldovei de Plahotniuc nu e meritul ACUM-PSRMFoto: infotag.md

Solicitat de reporterul agenţiei Infotag să comenteze primele 100 de zile ale activităţii noii guvernări, el a spus că, dacă nu ar fi fost partenerii străini, în societate s-ar fi discutata acum "falsificarea în masă la alegerile parlamentare anticipate din 6 septembrie şi formarea unei noi majorităţi, constituite din PDM şi Partidul Şor", transmite Știri.md.

El a criticat dur activitatea Cabinetul de miniştri al Maiei Sandu şi a partenerilor săi din Parlament.

"Ei consideră că este meritul lor faptul că finanţarea externă a fost reluată. Dar aceasta nu este victoria lor. Orice guvernare ar fi primit această finanţare. 

Pentru partenerii de dezvoltare a fost principial ca puterea să nu mai aparţină lui Plahotniuc. Guvernul susţine că au fost oprite contrabanda şi schemele în diferite domenii. 

Despre ce e vorba? Poate despre sectorul energetic? Însă atunci de ce cresc preţurile? Nu auzim despre cauze penale în această privinţă. 

Nu există arestări, nu auzim despre persoane implicate în scheme. Poate că autorităţile vorbesc despre contrabanda cu produse din tutun de pe teritoriul Transnistriei? 

Atunci de ce nu spun că magazinele duty free, la intrarea în ţară, încă funcţionează, iar licenţele lor au fost prelungite?", se întreabă avocatul.

În pofida situaţiei dificile din ţară şi după 100 de zile ale noii guvernări, el, ca mulţi cetăţeni, speră că promisiunile electorale făcute "nu vor rămâne un populism banal".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării