main logo
2333

Avem 2 guverne și 2 președinți? Răspunsul lui Andrian Candu

La ora actuală avem, cu regret, un singur președinte, Igor Dodon.

Avem 2 guverne și 2 președinți? Răspunsul lui Andrian CanduFoto: stiri.md

Astfel a răspuns Andrian Candu unui jurnalist român la întrebarea: "Este Republica Moldova o ţară cu doi preşedinţi şi doi premieri, cum se spune în presă?", transmite Știri.md cu referire la Libertatea.ro.

"Domnul prim-ministru Pavel Filip doar pentru o scurtă perioadă a fost preşedinte interimar, doar pentru anumite atribuţii care trebuiau exercitate de Igor Dodon şi nu le-a exercitat în mod intenţionat. Acele atribuţii au fost date preşedintelui interimar, ca să le exercite, şi apoi suspendarea a luat sfârşit", a explicat Andrian Candu.

Totodată, democratul a declarat că niciun protestatar nu a venit cu forța la Chișinău.

"Mulţi sunt susţinători ai Partidului Democrat sau membri care au venit să-şi exprime astfel responsabilitatea civică. Mulţi dintre ei nu sunt deloc simpatizanţi ai PD, dar înţeleg situaţia şi gravitatea situaţiei. Sunt, de exemplu, veteranii de război de pe Nistru, combatanţii, cum îi numim noi, şi care au venit să stea de veghe ca responsabilitate civică. Noi suntem într-o situaţie de risc în regiune, în general, luând în considerare evenimentele din Ucraina, Transnistria, intervenţia Rusiei. Toate aceste riscuri fac ca sistemul nostru de securitate să fie vulnerabil", a menționat Andrian Candu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării