main logo
1253

Autoritățile sunt îndemnate să se distanțeze de declarațiile lui Țîrdea

Societatea civilă, reprezentată de către Platforma Naţională a Societăţii Civile din Parteneriatul Estic, precum şi alte organizaţii, îşi manifestă îngrijorarea faţă de atacurile fără precedent la adresa organizaţiilor non-guvernamentale (ONG), partenerilor de dezvoltare şi democraţiei, lansate săptămâna trecută de către deputatul socialist Bogdan Ţîrdea, şi îndeamnă autorităţile s ă se distanţeze de acestea.

Autoritățile sunt îndemnate să se distanțeze de declarațiile lui Țîrdea

Acest lucru este menţionat în declaraţia societăţii civile, al cărei text a parvenit la adresa agenţiei Infotag, transmite Știri.md.

"Societatea civilă solicită Parlamentului, Guvernului, preşedintelui RM Igor Dodon, Partidului Socialiştilor (PSRM) şi altor politicieni să se distanţeze şi să se dezică de manipulările lansate de deputatul socialist Bogdan Ţîrdea şi să nu le încurajeze sau să le preia", se arată în declaraţie.

Platforma Naţională a Societăţii Civile din Parteneriatul Estic menţionează că deputatul PSRM Bogdan Ţîrdea a declanşat "cel mai dur, complex şi asumat atac frontal lansat de un politician moldovean la adresa Constituţiei RM, la adresa drepturilor şi a libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor ţării şi la adresa modernizării statului după modelul european".

"Acest atac constă în discreditarea, pe bază de falsuri şi acuzaţii defăimătoare, a societăţii civile în ansamblul ei, dintre care ţinta predilectă au fost organizaţiile care lucrează cu precădere în domeniul apărării drepturilor omului, al reformei justiţiei, al combaterii corupţiei, al libertăţii presei, al reformelor proeuropene", se menţionează în declaraţie.

De asemenea, se menţionează că "atacul copiază tehnicile de dezinformare şi de discreditare a adversarului specifice regimurilor totalitare".

Societatea civilă solicită "deputatului PSRM Bogdan Ţîrdea să oprească această campanie de defăimare, deoarece conţine şi promovează falsuri informaţionale, defăimări, manipulări şi să dezmintă falsurile pe care le-a răspândit la conferinţa de presă din 21 octombrie 2020".

"Solicităm clasei politice să oprească atacurile şi defăimările împotriva societăţii civile. Nu ONG-urile ţin Moldova în sărăcie şi sub-dezvoltare, ci tocmai cei care se opun democratizării, reformei justiţiei, luptei cu corupţia, respectării drepturilor şi libertăţilor individuale", se arată în declaraţie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării