main logo
376

Aurescu: Este important că R. Moldova cooperează mai strâns cu NATO

Bogdan Aurescu a avut luni consultări politice bilaterale cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Lituania, Gabrielius Landsbergis, cu prilejul vizitei oficiale pe care o efectuează la Vilnius, context în care șeful diplomației române a reafirmat că UE pregătește o misiune civilă sub egida politicii de securitate și apărare comună axată pe sectorul de securitate din R. Moldova.

Aurescu: Este important că R. Moldova cooperează mai strâns cu NATO

În discuțiile dintre cei doi miniștri de Externe a fost evaluat impactului războiului asupra altor state din regiune, cu accent pe Republica Moldova, context în care șeful diplomației române a subliniat necesitatea întăririi rezilienței și securității acestui stat, inclusiv în contextul acțiunilor de destabilizare ale Rusiei, transmite Știri.md cu referire la Calea Europeană.

Cei doi oficiali au reconfirmat susținerea activă pentru procesul de extindere a Uniunii Europene, inclusiv pentru partenerii estici, aceasta fiind singura opțiune solidă pentru pace, stabilitate și prosperitate pe termen lung.

„UE pregătește o misiune civilă PSAC axată pe sectorul de securitate din Republica Moldova. Cred că este, de asemenea, important faptul că Republica Moldova cooperează acum într-o manieră mai strânsă cu NATO, în ceea ce privește Programul de consolidare a capacității de apărare, care oferă sprijin pentru formarea unui sector de apărare mai eficient în Republica Moldova. Și am menționat propunerea de a avea un regim de sancțiuni dedicat situației din Republica Moldova, care să contracareze, să spunem, încercările de destabilizare a Republicii și, de asemenea, de a afecta ordinea constituțională și statul de drept în Republica Moldova”, a mai spus Bogdan Aurescu.

“Suntem pe deplin de acord cu faptul că sunt necesare mai multe eforturi pentru a consolida flancul estic al NATO și pentru a sprijini Ucraina și Moldova pe calea aleasă de integrare în UE”, a completat și Gabrielius Landsbergis.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării