main logo
1771

AUR cere forțelor unioniste să înainteze un candidat la prezidențiale

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) vine cu un apel de unire a forțelor unioniste cu scopul înaintării unui candidat unic la alegerile prezidențiale din toamna acestui an.

AUR cere forțelor unioniste să înainteze un candidat la prezidențialeFoto: ipn.md

Boris Volosatîi, deputat în Parlamentul României, președintele AUR din Moldova, a declarat că partidul nu înaintează niciun candidat AUR pentru alegerile prezidențiale, ca dovadă a lipsei de interes de partid, transmite Știri.md cu referire la IPN.

„Punem la dispoziție o platformă de unificare a tuturor forțelor unioniste întru a ne reprezenta în această competiție cu unul, cel mai bun dintre noi, care ar putea să fie portavocea unioniștilor în eșichierul politic din Republica Moldova în perioada preelectorală și electorală”, a declarat Boris Volosatîi.

Boris Volosatîi a mai spus că integrarea în Uniunea Europeană prin România este cea mai sinceră, cea mai simplă și cea mai scurtă cale.

„Reîntregirea neamului românesc ar însemna că Republica Moldova printr-o singură semnătură este parte a Uniunii Europene și este sub umbrela NATO. Acest deziderat este unul absolut necesar, mai ales în condițiile războiului pe care-l duce Rusia împotriva Ucrainei, pentru că acest război este împotriva celor care vor să trăiască liber și democratic”, a adăugat președintele AUR din Moldova.

Gheorghe Mârzenco, membru al Alianței pentru Unirea Românilor, a remarcat că Republica Moldova se poate mișca către Europa prin reunirea cu România, Patria-mamă, și a făcut apel la unitatea celor care doresc reunirea cu România.

Veronica Pascal, președinteșe Organizației de femei AUR din Moldova, spune că românii din Basarabia, care sunt peste 1,5 milioane „sunt loviți direct în inimă cu acest referendum pro-eurpopean”.

„Suntem loviți ca să lăsăm dragostea noastră față de România și să votăm un mic rău”, a adăugat ea. Ea a făcut un apel către toate partidele de dreapta, mișcările și organizațiile obștești să creeze un centru și să identifice cea mai bună candidatură care să reprezinte unioniștii cu cinste, „pentru a trimite în Președinția Moldovei, dar și cea a României, doar patrioți”.

Știri.md amintește că alegerile pentru funcția de președinte și referendumul constituțional pentru integrarea europeană a Republicii Moldova vor avea loc în aceeași zi – la 20 octombrie.

Printre cei care au anunțat deja oficial că vor candida la scrutinul prezidențial se numără: 

  • Maia Sandu (actualul președinte al R. Moldova);
  • Tudor Ulianovschi (ex-ministru de Externe în Guvernul Filip);
  • Andrei Năstase (fondatorul Platformei DA, ex-ministru de Interne);
  • Vlad Filat (lider PLDM);
  • Ion Chicu (lider PDCM, fost prim-ministru);
  • Alexandr Stoianoglo (ex-procuror general);
  • Irina Vlah (fostul bașcan al UTA Găgăuzia);
  • Natalia Morari (jurnalistă);
  • Vasile Tarlev (fost prim-ministru al Republicii Moldova);
  • Victoria Furtună (fost procuror);
  • Valeriu Pleșca (fost ministru al Apărării);
  • Alexandru Arseni (lector la Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Moldova şi deputat în primul Parlament al R. Moldova”;
  • Vasile Bolea (deputat).

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării