main logo
450

Audit la Președinție: Curtea de Conturi verifică dacă s-au admis încălcări la reparație

Curtea de Conturi va efectua un audit asupra proiectului de reconstrucție a clădirii Președinției Republicii Moldova, la inițiativa fracțiunii Partidului Comuniștilor (PCRM) din Parlament. O decizie în acest sens a fost aprobată azi de parlamentari.

Curtea de Conturi verifică dacă s-au admis încălcări la PreședințieCurtea de Conturi verifică dacă s-au admis încălcări la Președinție

Deputații comuniști susțin că au dovezi precum că Președinția a fost reparată cu grave abateri de la Lege, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

Astfel, potrivit celor din PCRM, întreprinderile pentru executarea lucrărilor şi prestarea serviciilor au fost selectate fără licitaţie și că lista lucrărilor executate şi serviciilor prestate nu corespunde devizului de cheltuieli. 

De asemenea, comuniștii susțin că lipsesc actele de predare-primire a lucrărilor executate şi serviciilor prestate şi actele de dare în exploatare a clădirii și că nu a fost modificat costul clădirii reconstruite în documentele contabile a Preşedinţiei Republicii Moldova.

Reprezentanții Președinției nu au venit cu un comentariu deocamdată, la solicitarea PCRM privind efectuarea auditului. Solicitați de TV8, reprezentanții serviciului de presă al instituției au spus vă vor veni cu un comentariu în scurt timp.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării