main logo
714

Audieri parlamentare în cazul introducerii uniformelor școlare

Liberalii au cerut astăzi ca ministrului Educației să vină în Parlament și să le vorbeasca deputaților despre initiațiva de a introduce uniformele școlare în școli. PL susține că Monica Babuc nu a ținut cont de bugetele parinților.

Audieri parlamentare în cazul introducerii uniformelor școlare

Alina Zotea, deputat în parlamentul Republicii Moldova, consideră că ”Prețul include cheltuieli cu mult peste 2-3 mii de lei, ori acest preț este prea mare în raport cu salariul minim. Aceasta, se mai întreabă dacă reforma, în cauză, e pentru business sau pentru oameni?” , transmite Știri.md cu referire la protv.md.

Majoritatea deputatilor insa nu au sustinut propunerea liberalilor. La inceputul lunii aprilie, liderul PD Vlad Plahotiuc a spus ca si-ar dori ca in scoli sa fie reintroduse uniformele scolare. 

Ulterior, Ministerul Educatiei a facut un studiu care a aratat ca peste 80 la suta din elevi si profesori isi doresc acest lucru.

Expertii au facut o analiza in acest sens si au stabilit ca uniforma ar fi prea costisitoare pentru parinti si au propus  un cod vestimentar ca alternativa.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării