main logo
397

Au primit sau nu salariile pentru luna aprilie. Ce spun deputații

A trecut deja o lună jumătate de la convocarea primei ședințe a Parlamentului, care a fost întreruptă pentru o perioadă nedeterminată, și dacă pentru luna martie, parlamentarii au primit salarii doar pentru aproximativ o săptămână, pentru luna aprilie, chiar dacă nu se întrunesc în ședințe, deputații ar trebui să ridice lefurile depline.

Au primit sau nu salariile pentru luna aprilie. Ce spun deputațiiAu primit sau nu salariile pentru luna aprilie. Ce spun deputații

Deputatul de la ACUM, Dumitru Alaiba, spune că a primit deja salariul și că acesta ajunge la circa 10.000 de lei. „Salariile sunt diferite, în funcție de sporuri, de scutiri, ceea ce e la mine nu știu dacă e și la alți colegi”, ne-a spus deputatul, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

L-am întrebat pe deputatul din ACUM pentru ce merite a luat salariul pentru luna aprilie: „Am scris interpelări, am solicitat, am încercat să influențăm procesul de luare a deciziilor, monitorizăm diferite procese de implementare a legilor etc. Facem ce putem din situația actuală, rușine să le fie celor care țin Parlamentul nefuncțional, căci noi nu de mult am solicitat convocarea ședinței Parlamentului”, a spus Dumitru Alaiba.

Deputatul spune că nu știe deocamdată dacă-i vor ajunge acești bani pentru a trăi până la următoarea leafă, dar spune că are și economii din anii trecuți: „Am avut și salarii mai mari și mai mici și am supraviețuit”, a spus parlamentarul

Deputatul din Partidul Democrat Alexandru Botnari ne-a spus că nu a primit deocamdată leafa: „Nu l-am primit și încă nici nu știu cât am de primit, sunt pe buletin acuma”, ne-a spus democratul.

Anterior, când au primit salariul pentru luna martie, deputații din PDM au spus că-l vor dona. L-am întrebat pe Botnari pentru ce cauză și-a donat leafa: „Am făcut donație, am mers la două familii cu doi copii, am dat și haine și produse alimentare, a fost o donație de cca 12.000 căci a fost făcută în comun cu președintele Petrocub”.

Și deputații din PSRM spun că nu au primit deocamdată leafa. Socialistul Petru Burdujane-a zis că salariul pentru luna aprilie încă nu a ajuns la el pe card și nu vrea să comenteze mai mult acest subiect. Totodată, colegul său din fracțiunea PSRM Ion Ceban afirmă că nu a verificat contul, dar, cel mai probabil și banii pe care-i va primi luna acesta, sau o parte din ei, îi va dona, așa cum a făcut-o cu salariul precedent.

Prima ședință a noului Parlament a avut loc pe 21 martie 2019. Din motiv că nu s-a creat o majoritate parlamentară, ședința a fost amânată pentru o perioadă nedeterminată.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării