main logo
842

Atac furibund din partea lui Leancă către Maia Sandu și Năstase

Liderul PPEM, Iurie Leancă, îi răspunde Maiei Sandu în urma criticei aduse Comisiei care anchetează implicarea „Open Dialog” în Moldova.

Atac furibund din partea lui Leancă către Maia Sandu și Năstase

Leancă a făcut trimitere la acuzațiile asupra membrului PPEM, Simion Grișciuc, pe care l-a acuzat că a trecut de PLDM la PPEM doar pentru a rămâne directorul Tutun CTC, transmite Ştiri.md cu referire la Unimedia.

„Dacă nu mă înșel, Maia Sandu, a fost cu mine colegă în PLDM. Aici, în PMAN și-a declarat aderarea la PLDM. Simion este transfug, ea nu este transfugă”, a declarat Leancă.

Leancă a precizat că Simion Grișciuc nu mai este director Tutun CTC și că este doar deputat din partea Partidului Popular European.

„Eu i-aș sugera să se axeze pe intelectualitatea colegului ei, Andrei Năstase, chiar pot să îi sugerez unde învață copiii lui, care este taxa de școlarizare la școala respectivă, din cea mai bogată zonă a Germaniei. Să-l mai filtreze pe acest Lilian Carp, care nu mai înțeleg, ba e cu PL-ul, ba e cu PPDA-ul”.

Leancă i-a sugerat lui Carp să își aducă aminte, când era șed de cabinet a lui Dorin Chirtoacă, cu ce s-a ocupat. „Cu cât greu acum reprezentantului nostru, care dețin funcția de primar general interimar să curețe puțin cât de puțin situația din Primărie. Mai încă o dată un apel, în speranța că totuși rațiunea va triumfa. Ne interesează pe noi grija pentru cetățeni. Să vedem mai puține discursuri cu ipocrizie. Să ne axăm pe probleme. Ne-aș dori ca oponenții să vină cu soluții, dar nu cu critici defăimătoare și minciuni”, a conchis Iurie Leancă.

Amintim că lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, nu a participat ieri, 12 noiembrie, la audierile care urmau să aibă loc la Parlamentul Republicii Moldova, în cadrul cărora urma să facă declarații privind finanțarea unei deplasări de către Fundația „Open Dialog” din motiv că ședința are loc cu ușile închise, iar „din cei 6 membri ai Comisiei, 3 sunt transfugi”.

„Nu voi răspunde într-o ședință ascunsă de presă și cetățeni, în fața unei Comisii ilegitime create de un Parlament ilegitim din membri corupți care au comis nenumărate abuzuri”, a scris Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

În continuare, Sandu a adus acuzații în partea a trei membri ai comisiei și susține că investigația dată este una făcută la comandă și din această cauză este departe de ochii presei și a societății.

„O astfel de Comisie nu poate investiga obiectiv și transparent finanțarea PAS. Iar argumentul precum că ședința nu poate fi deschisă din cauza că ar fi vorba de secrete de stat este o aberație ca și întreaga anchetă inițiată de regim. PAS nu a încălcat nicio lege și se finanțează, din prima zi a înființării, transparent, legal și din donații mici de la cetățeni”, a conchis lidera PAS, Maia Sandu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării