main logo
384

Astăzi va avea loc ceremonia de inaugurare a bașcanului Găgăuziei

Astăzi, 19 iulie, ora 19:00, va avea loc ceremonia de inaugurare a bașcanului Găgăuziei, Irina Vlah. Asta după ce, la data de 30 iunie, dânsa a câștigat alegerile din primul tur al scrutinului.

Astăzi va avea loc ceremonia de inaugurare a bașcanului Găgăuziei

La ceremonia de inaugurare bașcanului din Găgăuzia va interpreta intepreta Sofia Rotaru, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

„Aș vrea să accentuez faptul că președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a făcut un cadou pentru noi toți - Sofia Rotaru va veni la inaugurare”, a spus Irina Vlah.

La eveniment vor participa: președintele Igor Dodon, premierul Maia Sandu și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi. Astfel, în partea centrală a municipiului Comrat vor fi luate măsuri de securitate sporite.

UNIMEDIA amintește că Irina Vlah a câștigat alegerile din UTA Găgăuzia, din primul tur al scrutinului.

Menționăm că pentru fotoliul de bașcan al UTA Găgăuzia au luptat astăzi, 30 iunie, patru candidați: Irina Vlah, Serghei Cimpoieș, Ivan Burgudji și Dmitrii Manol. Toți s-au înscris în cursă drept candidați independenți.

Precizăm că Irina Vlah deține funcția din anul 2015. În timpul alegerilor din 2015 a fost susținută de Partidul Socialiștilor. Este prima femeie care a juns în funcția de bașcan al autonomiei găgăuze.

Irina Vlah a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova începând cu anul 2005, fiind aleasă de fiecare dată pe listele Partidului Comuniștilor. În 2014, a anunțat că părăsește PCRM și că rămâne deputat independent.

În 2018, Irina Vlah a declarat venituri de peste 200 de mii de lei din salariul provenit din funcția de bașcan. Vlah menționează în declarație și o casă la sol în orașul Comrat, scrisă pe numele Natalia Vlah.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării