main logo
389

Asociațiile de turism acuză Ministerul Culturii de lipsă de transparență

Hotărârea de Guvern cu privire la constituirea, organizarea și funcționarea Instituției Publice „Oficiul Național al Turismului” a trezit nemulțumirea asociațiilor profesioniste din domeniul turismului.

Asociațiile de turism acuză Ministerul Culturii de lipsă de transparență

Membrii asociației acuză Guvernul de lipsă de transparență și comiterea unor ilegalități, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

Asociația Patronală a Industriei Turismului din Republica Moldova și Asociația Națională a Turismului de Afaceri și Industrial „Pro Turism Moldova” au înaintat demersuri spre Guvern, prin care declară că proiectul a fost elaborat de Ministerul Culturii al Republicii Moldova fără consultări publice transparente cu sectorul asociativ din industria turismului, documentul fiind publicat abia pe 3 martie curent. De asemenea, ei susțin că nu toate aspectele au fost clarificate.

Potrivit scrisorilor, documentul prezintă „discrepanțe mari între misiune, domeniile de activitate, angajamentele și organigrama viitorului Oficiu”. De asemenea, sunt promovate doar două forme de turism (intern și receptor), celelalte fiind neglijate.

Asociațiile solicită Guvernului urgentarea elaborării unui statut îmbunătățit pentru Oficiul Național de Turism cu participarea asociațiilor profesioniste de turism.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării