main logo
1332

Asigurarea securității lui Șoigu. Sandu: Anchetă de serviciu la IGP

Șefa Guvernului Maia Sandu a cerut explicații după ce s-a aflat că șeful interimar al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Balan, a semnat un ordin cu privire la asigurarea securității ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu.

Asigurarea securității lui Șoigu. Sandu: Anchetă de serviciu la IGPFoto: tv8.md

Sandu afirmă că a fost inițiată o anchetă de serviciu pe acest caz, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

„Am solicitat o explicație. Se face o cercetare de serviciu și în momentul în care o să prezinte această cercetare o să luăm măsurile de rigoare. Cineva nu a respectat ordinul prim-ministrului”, a declarat Maia Sandu, după ședința de astăzi a Guvernului.

Amintim că ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a fost în R. Moldova la invitația lui Igor Dodon, pentru a participa la evenimentele organizate de socialiști, care au sărbătorit 75 de ani de la eliberarea Moldovei de fascism.

Maia Sandu a declarat că vizita oficialului rus nu a fost coordonată cu reprezentanții Guvernului și aceasta nu poate fi oficială, ci privată.

Gheorghe Balan a declarat anterior pentru TV8 că a semnat ordinul pentru asigurarea securității lui Șoigu în baza unei interpelări a Serviciului Protecție și Pază de Stat (SPPS).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării