main logo
1921

Artur Reșetnicov, în greva foamei după ce a fost reținut pentru 72 de ore

Fostul deputat Artur Reşetnicov a intrat în greva foamei. Acesta a fost reținut, astăzi, pentru 72 de ore, în urma percheziţiilor efectuate acasă la el. Ex-deputatul este acuzat de îmbogăţire ilicită.

Reșetnicov, în greva foamei după ce a fost reținut pentru 72 de oreFoto: noi.md

Artur Reşetnicov a venit cu o reacție și a declarat pentru Publika că este vorba de un dosar politic, transmite Știri.md.

"Este un dosar politic. Reţinerea este abuzivă, ilegală. S-a făcut acest proces şi indicaţia de a fi reţinut în grabă. A fost indicaţia doamnei Sandu pentru activitatea mea politică în calitate de deputat şi pentru convingerile mele politice.

În semn de protest pentru că Moldova a devenit un stat fără de lege am declarat astăzi dimineaţă greva foamei şi voi continua până când Moldova nu va fi un stat de drept", a spus fostul deputat.

Amintim că, astăzi, 2 februarie, au fost reținuți și foştii deputaţi Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc şi Anatolie Zagorodnîi. Și aceștia sunt acuzaţi de îmbogăţire ilicită.

Totodată, oamenii legii au descins la alţi 9 foşti parlamentari, care la fel sunt investigaţi pentru îmbogăţire ilicită, în cadrul unor dosare penale deschise pe faptul coruperii unor deputaţi pentru ca aceştia să părăsească fracţiunea din care făceau parte.

Potrivit informaţiilor preliminare, în unele cazuri, cheltuielile foștilor parlamentari ar depăşi veniturile cu 4,6 milioane de lei. În alte cazuri, diferenţa este de 350 de mii de lei.

De altfel, procurorii investighează provenienţa a 47 de bunuri imobile şi 13 autoturisme.

Vezi și:

Cine sunt cei 13 foști deputați cercetați pentru îmbogățire ilicită

Percheziții la domiciliile mai multor ex-deputați din Parlamentul R. Moldova

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării