14 aug, 2019 20:39
173
0
Armata Națională și NATO vor continua să coopereze în cadrul proiectelor
14 aug, 2019 20:39
173
0

Armata Naţională şi Alianţa Nord-Atlantică au convenit asupra continuării cooperării prin intermediul unor noi proiecte de asistenţă.

La această concluzie s-a ajuns în cadrul întrevederii delegaţiei NATO, condusă de viceamiralul Colin Kilrain cu Secretarul de Stat, Aurel Fondos, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

Oficialii au discutat despre cooperarea pe dimensiunea de apărare şi asistenţa oferită de ţările aliate pentru dezvoltarea şi modernizarea Armatei Naţionale.

Totodată, părţile s-au referit, în special, la reformele în Armata Naţională, care vizează inclusiv Forţele Speciale, şi contribuţia Alianţei la realizarea acestora.

Un alt aspect al întrevederii s-a axat pe implementarea programelor şi proiectelor cu susţinerea şi expertiza reprezentanţilor din ţările aliate şi partenere, printre care Iniţiativa de Consolidare a Capacităţilor de Apărare (DCBI).

De asemenea, cei prezenţi la întrevedere au trecut în revistă oportunităţile de instruire şi pregătire a efectivului Armatei Naţionale, menţionând, în acest sens, cooperarea şi interoperabilitatea dintre militarii moldoveni, români şi americani în cadrul exerciţiilor multinaţionale "Joint Combined Exchange Training" (JCET) şi Agile Hunter, precum şi necesitatea intensificării participării la antrenamente comune atât în ţară, cât şi peste hotare.

Delegaţia NATO efectuează o vizită în R. Moldova în perioada 13-15 august. Agenda de lucru prevede întrevederi cu corpul de comandă al Armatei Naţionale, precum şi cu efectivul Batalionului cu Destinaţie Specială "Fulger", pentru a se familiariza cu activitatea şi dotarea unităţii.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter