main logo
5097

Arestovici: Ucraina este gata să anihileze factorul transnistrean

Ucraina poate „să ajute la eliberarea Transnistriei”, dar numai în cazul unei adresări în acest sens din partea Chișinăului, afirmă consilierul președintelui ucrainean, Aleksei Arestovici.

Arestovici: Ucraina este gata să anihileze factorul transnistrean

Sursele ucrainene amintesc că pe teritoriul „rmn” au avut loc mai multe explozii, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Clădirea „ministerului securității statului” a fost ținta unor tiruri cu lansatoare de grenade, iar două turnuri de radio care transmiteau radio rusești au fost avariate. În plus, au avut loc explozii pe aerodromul din Tiraspol.

„Moldova poate avea probleme foarte mari în legătură cu escaladarea provocată de Federația Rusă. Și îmi pare că cel mai potrivit în acest caz ar fi să apeleze la Ucraina și România pentru ajutor”, a spus Aleksei Arestovici. 

„Noi am fost mereu alături de poporul moldovenesc, suntem și vom fi. Prin urmare, ei pot apela la noi pentru ajutor”, a adăugat consilierul liderului ucrainean.

Întrebat dacă Ucraina ar fi în stare „să pună mâna pe Transnistria”, consilierul a răspuns că s-ar descurca cumva. „Acesta este teritoriul Moldovei suverane, nici măcar nu ne putem permite declarații de acest gen. Doar dacă s-ar adresa partea moldovenească”, a accentuat Aleksei Arestovici.

Și conducătorul Bellingcat, Christo Grozev, a relevat că factorul transnistrean ar putea servi drept un catalizator al agresiunii. Expertul nu a exclus faptul că am putea fi martorii unui preludiu al celui de-Al Treilea Război Mondial: „Este greu de imaginat că România, membră NATO, ar ignora încercarea Rusiei de a ataca Moldova și nu ar apăra-o”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării