main logo
3183

Arestovici spune că Ucraina nu va ataca militarii din stânga Nistrului

Consilierul din cadrul cabinetului președintelui ucrainean, Aleksei Arestovici, a anunțat că Ucraina nu planifică să atace militarii ruși din stânga Nistrului.

Arestovici spune că Ucraina nu va ataca militarii din stânga Nistrului

Totodată, acesta a declarat că exploziile care au avut loc în ultimele zile în regiune ar fi o provocare și că Ucraina nu ar avea niciun amestec, transmite Știri.md cu referire la Agora.md.

„Slăbiciunea constă în faptul că acolo sunt două mii de soldați ruși, bine, un pic mai puțin, o mie și jumătate. Armata ucraineană este capabilă să încercuiască foarte repede și să îi forțeze să se predea, iar cine nu o va face să fie distrus.

Aceasta va fi o mare problemă pentru Kremlin, una uriașă. Cum ei le vor garanta securitatea? Singurul lucru care ne reține este că nu suntem un agresor asemenea Kremlinului. Nu vom merge decât dacă ne invită Moldova, aceasta este problema”, a declarat Arestovici.

„Pentru noi, Moldova este un vecin bun și îi respectăm interesele. Ucraina, timp de mulți ani, participă la așa-zisa reglementare transnistreană, are autoritate acolo. Noi cu siguranță nu vom ataca teritoriul vecinului nostru”, a mai spus Arestovici.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării