main logo
4374

Arestovici, despre racheta de la Briceni: Vreau să aud o voce din țară

Consilierul președintelui ucrainean, Alexei Arestovici, a venit cu un comentariu cu privire la racheta căzută pe teritoriul Republicii Moldova, în raionul Briceni.

Arestovici, despre racheta de la Briceni: Vreau să aud o voce din țarăFoto: ipn.md

„Pentru a doua sau a treia oară, Moldova a fost supusă agresiunii militare din partea Federației Ruse. Vreau să aud o voce din țara vecină, dar toți tac”, a declarat Arestovici în cadrul unui interviu la Feigin, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

„Este rău să fii vecin cu țările aflate în război. Dar, pe de altă parte, ar fi bine, dacă ai devenit un astfel de vecin, să iei un rol mai decisiv. Așteptam o declarație mai serioasă din partea Republicii Moldova.

Ei, până la urmă, știu mai bine ce să facă cu teritoriul lor. În general, căderea unei rachete este unul dintre semnele agresiunii militare.”

Arestovici a amintit că nu este prima dată când rachetele rusești încalcă spațiul aerian al țării noastre. Și acesta este, de asemenea, un semn de agresiune militară.

„Pentru a doua sau a treia oară, Moldova a fost supusă agresiunii militare din partea Federației Ruse. Vreau să aud o voce din țara vecină, dar toți tac”, a menționat Alexei Arestovici.

Știri.md amintește că un șoc energetic a avut loc în R. Moldova în urma bombardamentelor cu rachete din Rusia.

Ulterior, într-o livadă din raionul Briceni a fost descoperită o rachetă.

Totodată, premierul Natalia Gavrilița a condamnat atacurile forțelor armate ruse asupra Ucrainei.

Așa-zisul ministru al Economiei din regiunea transnistreană a anunțat că Tiraspolul a salvat Republica Moldova de o nouă pană de curent la nivelul întregii țări, datorită faptului că de azi a fost pornit al doilea bloc energetic la MGRES, care livrează curent părții drepte a râului Nistru.

Mai târziu, Moldelectrica a anunțat că riscul deconectărilor e considerat depășit.

Reamintim că o pană de curent a lovit toată țara în data de 23 noiembrie în urma căreia aproape toate localitățile au rămas fără energie electrică.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării