main logo
428

Aprofundarea parteneriatului strategic dintre Moldova și România

Dezvoltarea cooperării bilaterale în cele mai diverse domenii şi implementarea agendei europene a țării noastre au fost discutate în dialogul ministrului AEIE, Tudor Ulianovschi, cu viceprim-ministrul IPSS, Ana Birchall.

Aprofundarea parteneriatului strategic dintre Moldova și România

Întâlnirea a constituit o continuare a dialogului dintre cei doi oficiali, inițiat în cadrul Forumului Economic Mondial, care s-a desfășurat în luna ianuarie curent, la Davos, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

În cadrul dialogului, ministrul Tudor Ulianovschi a reiterat angajamentul autorităţilor Republicii Moldova în implementarea procesului complex de reforme interne, în special în domeniul justiţiei, relaţiilor cu mass-media şi societatea civilă, exprimându-și încrederea.

În context, șeful diplomației moldovenești a apreciat înalt rolul activ al României în susţinerea parcursului european al Republicii Moldova, inclusiv prin asistența tehnică, transferul de expertiză în domeniile conexe, precum și prin promovarea unor demersuri politico-diplomatice comune în relațiile cu structurile UE și statele membre ale Uniunii Europene.  

Viceprim-ministrul Ana Birchall a reconfirmat sprijinul României pentru procesul de reforme asumat de Guvernul de la Chişinău, subliniind disponibilitatea de a consolida şi în continuare Parteneriatul Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

„Vă reasigur de angajamentul guvernului condus de Prim-Ministrul Viorica Dăncilă pentru Parteneriatul Strategic dintre România și Republica Moldova și de faptul că susținerea parcursului european al țării dumneavoastră reprezintă una dintre prioritățile majore pentru noi, atât pentru durata mandatului președinției rotative a Consiliului UE, în acest prim semestru din 2019, cât și după încheierea acestuia”, a accentuat viceprim-ministrul român. 

Referindu-se la dinamica relațiilor speciale și privilegiate dintre Republica Moldova și România, dezvoltate în cadrul unui Parteneriat Strategic bilateral, cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii despre perspectivele aprofundării acestuia în domeniile politic, economic ș. a. 

Accentuând importanța Parteneriatului Strategic bilateral în extinderea și aprofundarea colaborării bilaterale în toate domeniile și, plecând de la ideea că în anul 2020 Republica Moldova și România vor marca aniversarea a 10 ani de la semnarea Declarației comune privind stabilirea acestuia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării